Početna Crna hronika Miloš Buha oslobođen za saučesništvo u ubistvu Vojislava Škrbića

Miloš Buha oslobođen za saučesništvo u ubistvu Vojislava Škrbića

0

U višem sudu u Novom Sadu, danas je izrečena presuda u ponovljenom sudskom postupku protiv Miloša Buhe, osumnjičenog za saučesništvo u ubistvu Vojislava Škrbića, 2014. godine.

Prethodna presuda na 17 godina, stavljena je van snage, a okrivljeni je, usled nedostatka dokaza, oslobođen optužbe za ubistvo u saizvršilaštvu.

Predsednica veća Nataša Vojnović je naložila da se on odmah pusti na slobodu iz pritvora. Ona je navela, obrazlažući presudu da je predmet koji je zadužila veoma obiman i složen i da je detaljno analiziran pre presude.

Da bi postojao ovaj oblik saizvršilaštva, naveden u optužnom aktu, trebalo bi da postoji prethodni dogovor, a njega nema, navela je sudija Vojnović.

„Obratili smo pažnju na izjave svih svedoka, na prethodnom pretresu (na kojem nije bio prisutan Miloš Buha) i na novom. Jedan od svedoka je rekao da je čuo da je Miloš Buha viknuo „Ne“ i video da je pri tome, raširio ruke, čime je odbrana potkrepljena,” kazala je predsednica veća obrazlažući presudu.

Podsetimo, Vojislav Škrbić ubijen je, 22. maja 2014. godine oko 21 sat, u restoranu „Gondola“ kod Dunavskog parka. Za to ubistvo Dušan Buha je osuđen na 18. godina robije, a Milošu se stavljalo na teret da je pomogao u izvršenju dela, tako što je prvi prišao, oštećenom i započeo razgovor sa njim.

Autor: M. Čirić
Foto: Pixabay