Početna Crna hronika Mladen Ždrale izručen Sarajevu zbog ubistava

Mladen Ždrale izručen Sarajevu zbog ubistava

0

Državljanin Bosne i Hercegovine Mladen Ždrale, osuđen za učešće u trostrukom ubistvu u Sarajevu, izručen je iz ekstradicionog pritvora u Novom Sadu matičnoj državi, saznaje Anadolija.

Ždrale je krajem novembra 2016. godine uhapšen u Novom Sadu na osnovu međunarodne Interpolove poternice i od lišenja slobode nalazio se u ekstradicionom pritvoru Zatvora na Klisi.

Ovom stanovniku Istočnog Sarajeva stavlja se na teret da je učestvovao u zločinu u Sarajevu novembra 2005. godine. Tužilaštvo BiH je Ždralea teretilo da je učestvovao u pripremi trostrukog ubistva i da je pružio pomoć ubici posle zločina.

Naime, prema navodima optužnice, pucnjima iz automatskog oružja u u ugostiteljskom lokalu “Dva bora” u naselju Vrace, stradali su Milorad Todorović, Esad Šenderović, Radomir Janković, dok je Murat Komarica teško ranjen.

Ždrale je bio uhapšen 2013. godine u okviru akcije “Lutka”. Međutim, prvostepenom presudom je oslobođen krivičnog dela, i posle više od dve godine provedenih u pritvoru, pušten je na slobodu, uz obrazloženje da Tužilaštvo nije uspelo da dokaže da je Ždrale vozio automobil u kojem se, navodno, nalazio ubica. Tu presudu je ukinuo Apelacioni sud, te je pravnosnažno osuđen na 15 godina zatvora.

Autor: Anadolija