Početna Crna hronika Mladić brutalno pretučen u jednom novosadskom klubu

Mladić brutalno pretučen u jednom novosadskom klubu

0

Novosađanin Ognjen A. (28) zadobio je teške telesne povrede kada su ga u noći između petka i subote zverski pretukli pripadnici obezbeđenja jednog novosadskog kluba u kome je bio sa dve prijateljice. Kako saznaje “Blic”, nasilnici su Ognjena tukli prvo u garderobi kluba, a zatim i ispred lokala, a pobegli su kada su videli policiju i ostavili za sobom izmrcvarenog Ognjena u lokvi krvi!

Ovu informaciju potvrdili su za “Blic” u novosadskoj policiji gde saznajemo da je potraga za nasilnicima u toku, a kako kaže pretučeni Ognjen tuklo ga je skoro 7-8 mladića rukama, nogama, palicom i teleskopskim pendrekom.

Ognjen je pored brojnih podliva i modrica zadobio prelom nosne kosti, rebra i povredu kuka i od nemilog događaja ide od lekara do lekara na razne preglede kako bi se detaljno utvrdile povrede zato što je u jednom trenutku izgubio I vid na jednom oku koji mu se na sreću povratio.

– Bilo je jezivo. Mogli su me ubiti. Ne znam zaista čime sam ih tako isprovocirao da me toliko njih tuče i čime sam to zaslužio. Teško mi je. Sve me boli ali na sreću, oporavljam se. U Urgentnom centru gde su me prevezli nakon incidenta rekli su mi lekari da sam dobio još dva – tri udarca sigurno bih bio u komi. Tukli su me sigurno pet – šest minuta i mislim da bi neko sitnije građe od mene dobio toliko batina da bi sigurno preminuo – priča za “Blic” pretučeni Ognjen.

Pretpostavlja, kako kaže, da je obezbeđenje isprovocirao jer je “kitio” muziku, odnosno peo se na binu i davao novac pevačici i klavijaturisti koji su te večeri nastupali u klubu.

– Sedeo sam sa prijateljicama u separeu uz binu i baš smo se lepo provodili jer ja živim u Americi i došao sam na par dana da obiđem roditelje. Davao sam novac pevačici i klavijaturisti i pevali smo i uživali. Jedna prijateljica je rekla da je već kasno, da je umorna i da će da ide kući, a ja sam ostao sa drugom prijateljicom da dovršimo piće te i mi da krenemo. Kada smo odlučili da idemo, stao sam na binu koja je ustvari samo jedan izdignuti podijum na dva stepenika i dao još nešto novca pevačici i klavijaturisti u znak zahvalnosti za lepo veče i odjednom su se iza mene stvorili momci iz obezbeđenja. Odvukli su i odgurnuli moju prijateljicu, a onda je došlo još nekoliko njih i odvukli su me prvo u garderobu gde znaju da nema kamera i počeli krvnički da me tuku rukama, nogama, nekom šipkom i jedan od njih je imao i teleskopski pendrek. Kako su me tukli, mogli su me ubiti. Onda su me izveli ispred lokala kao da me izbace, ali je u međuvremenu neko pozvao policiju i kada su videli patrolna kola pobegli su – prepričava nam Ognjen šta se desilo kobne večeri.

Kaže da je ceo klub pokriven kamerama sem garderobe u kojoj su ga tukli i da se na snimcima iz lokala može lepo videti da on nije pravio nikakve probleme već da se samo veselio i častio muziku te zato smatra da takve batine nije zaslužio.

– Stvarno ne znam šta ih je toliko isprovociralo. Verovatno to što sam se popeo na binu. Bez obzira, mogli su mi lepo reći da to ne radim a u krajnjem slučaju, ako je to protiv pravila, mogli su me izbaciti iz lokala, a ne da me prebiju na mrtvo ime i prezime. Pa čak i da su me udarili jednom ili dvaput dok me izbacuju – razumeo bih možda ali ovakvo krvničko prebijanje zaista ne razumem. Ja sam preživeo ali to će se možda desiti nekom slabijem pa će ga ubiti – smatra prebijeni Ognjen.

Kako Blic nezvanično saznaje, policija je obavestila nadležno tužilaštvo koje je ovo krivično delo okarakterisalo kao nanošenje teških telesnih povreda što ne znači da će nakon konačnog utvrđivanja stepena povreda koje su naneli Ognjenu možda to delo biti okarakterisano i kao pokušaj ubistva.

U Novosadskoj policiji kažu za “Blic” da su identifikovali počinioce te da se za njima intenzivno traga i da očekuju da će uskoro biti procesuirani.

Izvor: Blic/mojnovisad.com
Foto: Pixabay