Početna Crna hronika Mladić iz Kaća poginuo u saobraćajnoj nesreći u Americi

Mladić iz Kaća poginuo u saobraćajnoj nesreći u Americi

Zivko_Lakic

Živko Lakić (25) iz Kaća poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 13. januara na međudržavnom putu I-81 u Silver Spring Taunšipu, u SAD. Kako prenose američki mediji, mladić je zaustavio svoj kamion na auto-putu i izašao, kada je na njega naleteo drugi kamion kojim je upravljao pedesetšestogodišnji A.K.

Državna policija Pensilvanije je saopštila da je uhapsila A.K, koji se tereti da je počinio saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom i niz drugih prekršaja.

Uhapšeni vozač je ispričao policiji da je moguće da se zbog umora uspavao, ali da je u nekom trenutku osetio da je udario u nešto. On se navodno zaustavio nekoliko stotina metara dalje da bi pregladao svoj kamion, ali je nakon toga nastavio vožnju, ne obrativši pažnju na čoveka kog je povredio na putu. Međutim, policija je nakon prijavljene nesreće uspela ubrzo da locira A. K. i da ga privede.

Mladić iz Kaća, koji je otišao u Ameriku trbuhom za kruhom, sahranjen je juče na Kaćkom groblju.

Na sajtu Srpske pravoslavne crkve u Čikagu objavljeno je da je Živko Lakić rođen u Novom Sadu, gde je završio osnovnu i srednju školu i pohađao Fakultet za menadžment. Živko Lakić je u Ameriku, po tim podacima, prvi put došao 2012. godine, zatim 2013. i naposletku 2014, kada je i rešio tu da ostane. Iste godine doselio se u Čikago i počeo da radi kao vozač kamiona u kompaniji “King logistics”.

Autor: Dnevnik, 021
Foto: Facebook