Početna Crna hronika Mladić koji je brutalno pretučen u Novom Sadu dao iskaz tužilaštvu: Ne...

Mladić koji je brutalno pretučen u Novom Sadu dao iskaz tužilaštvu: Ne znam zašto me je Kontić napao

0

M. M. (28), mladić koga je Ivan Kontić brutalno pretukao ispred kladionice Max Bet na Bulevaru oslobođenja, 24. avgusta, dao je u petak iskaz u Višem tužilaštvu u Novom Sadu u kojem je, prema nezvaničnim saznanjima medija, rekao da ne zna zašto ga je Kontić pretukao.

On je, kako se saznaje, ispričao o svemu onome što se vidi na snimku sa nadzorne kamere, na kojem je zabeležen ovaj incident.

– Kontića znam kao prijatelja moga brata i ne znam zašto me je napao. Sve ste videli na snimku – naveo je u iskazu.

– Rekao je da je sedeo u jednom lokalu kada mu je neko kucnuo na vrata, te je izašao napolje. Tada je, navodno, video Kontića, koji je odmah nasrnuo na njega, posle čega je pao na zemlju – navodi izvor “Novosti” iz istrage.

Protiv Kontića se vodi istraga zbog sumnje da je počinio krivično delo pokušaj ubistva.

Uznemirujući video-snimak onoga što se te večeri dogodilo objavljen je na društvenim mrežama dve nedelje kasnije, a Kontić je napustio Novi Sad i pobegao u Crnu Goru.

U prvim danima, dok je još bio u bolesničkoj postelji zbog teških povreda, M. M. nije sarađivao sa policijom i nije dao izjavu inspektorima koji su ga posetili u dva navrata. O tome je istražiteljima ćutao sve do 2. septembra, kada je podneo krivičnu prijavu i naveo ko mu je naneo teške povrede.

Kontić je uhapšen u Crnoj Gori po poternici iz Srbije i odobreno je njegovo izručenje.

Izvor: Novosti, Kurir, NovaS
Foto: