Početna Crna hronika Musiću još osam meseci za nanošenje teških povreda

Musiću još osam meseci za nanošenje teških povreda

Darijan Musić (29) koji u Zabeli služi 35 godina zatvora zbog ubistva Vladislave Červenko, juče je u Osnovnom sudu osuđen na osam meseci zatvora za nanošenje povreda S.M. u februaru 2012. godine u Novom Sadu.

Istovremeno, on i Radomir Babin iz Novog Sada oslobođeni su optužbe za nasilničko ponašanje.

Obrazlažući presudu, sudija Nataša Nikolić je kazala da je na suđenju dokazano da je Musić naneo teške povrede S.M. prilikom sukoba u ulicama Laze Telečkog i Mite Ružića.

Smatrajući da nije dokazano da su se Musić i Babin nasilnički ponašali, te optužbe su oslobođeni.

Podsetimo, Darijan Musić je 17. juna u Višem sudu u Novom Sadu na ponovljenom suđenju osuđen na 40 godina zatvora, zbog optužbe da je sa umišljajem, na svirep način, 12. novembra 2012. u svom stanu u Fruškogorskoj ulici ubio svoju devojku Vladislavu Červenko. Prethodno je bio osuđen na 35 godina, ali je Apelacioni sud ukinuo presudu, zbog proceduralnih grešaka. Novom presudom Apelacionog suda zatvorska kazna smanjena je sa 40 godina na 35 godina.

U obrazloženju suda navedeno je da je “Apelacioni sud našao da je prvostepeni sud propustio da ceni da je okrivljeni u vreme izvršenja dela bio smanjeno uračunljiv, što uz njegovo zdravstveno stanje i porodičnu istoriju nasilja u porodici, utiče na stepen njegove krivice”.

Autor: Novosti
Foto: 021