Početna Crna hronika Napadnut novosadski aktivista na Fruškoj gori

Napadnut novosadski aktivista na Fruškoj gori

0

Aktivista pokreta Odbranimo šume Fruške gore Petar Živanović napadnut je u subotu na Fruškoj gori. Kako piše 021.rs, napad se dogodio oko 13 časova, u blizini Letenke, na šumskom putu prema Andrevlju.

– Nalazio sam se na oko dva kilometra od Letenke, šetao sam stazom i fotografisao, kada su sa mašina sišla dvojica drvoseča i krenula ka meni. Nastavio sam polako da hodam, nisam bežao, a kad su me stigli krenuli su da me tuku. Uskoro im se pridružilo još nekoliko njih, ne znam koliko – ispričao je Živanović za 021.rs.

– Kada su prestali da me udaraju uzeli su mi telefon i tražili da ga otključam i izbrišem fotografije, što sam i učinio. Nakon što su me još malo udarali, vratili su se na mašine, a jedan me je još pedeset, sto metara pratio od tog mesta. Odmah sam pozvao policiju i, dok ne dođu, za svaki slučaj se sklonio u šumu – dodao je on.

Kaže da je tome svedočio i jedan čuvar NP Fruška gora, koji nije ništa učinio da zaustavi napadače.

Živanović je rekao da je zadobio nekoliko modrica. Zajedno sa policijom bio je u bolnici u Sremskoj Mitrovici na pregledu, kako bi povrede bile dokumentovane. Prema njegovim rečima, policija će podneti krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje.

Inače, ovaj Novosađanin je do sada više puta skupljao smeće po Fruškoj gori koje za sobom ostavljaju posetioci ovog nacionalnog parka i drvoseče koje, kako kaže, rade po nalogu Uprave. On svaki put kese sa smećem ostavlja ispred kapija Uprave, uz poruku „S ljubavlju, vaše drvoseče“.

Izvor: 021
Foto: Pixabay