Početna Crna hronika Napadnut prodavac magazina “Liceulice”

Napadnut prodavac magazina “Liceulice”

0

Prodavac magazina „Liceulice“, koji širom Srbije prodaju socijalno ugroženi i marginalizovani građani, napadnut je pre desetak dana u Novom Sadu. Prodavac je distribuirao ovaj društveno-odgovorni magazin na Bulevaru oslobođenja, kod Maksi supermarketa, kad je dvojici prolaznika ponudio da kupe primerak.

Kako za 021 kaže koordinator „Liceulice“ u Novom Sadu Marko Miličević, muškarci su ga odmah fizički napali i pokušali da mu otmu novac. Prodavac je zadobio povrede u predelu lica, a naročito oka. U Urgentnom centru je bio na ušivanju, a odlučio je da ne prijavi ovaj napad policiji, što su njegovi prijatelji iz „Liceulice“ poštovali i pružili mu svu moguću podršku.

Miličević napominje da ovaj prodavac i dalje distribuira magazin, ali u zatvorenim prostorima, gde je manja mogućnost da će biti napadnut.

Prodavci magazina „Liceulice“ su korisnici domova za duševno obolele, beskućnici i drugi građani koji nose teret socioekonomske ugroženosti. Kupovinom magazina od osobe koja je prepoznatljivo obučena u plavo-narandžasti prsluk, direktno pomažete ovim ljudima da prežive.

Magazin košta 200 dinara, a polovina odmah ide prodavcu i pomaže mu da živi svoj život. Druga polovina odlazi fondu „Liceulice“ koji izdaje magazin i bavi se humanitarnim radom u cilju zaštite ovakvih građana.

Izvor: 021
Foto: Facebook/Liceulice