Početna Crna hronika Nastavljen proces okrivljenima za dilovanje oko 20 kilograma narkotika

Nastavljen proces okrivljenima za dilovanje oko 20 kilograma narkotika

0

U Višem sudu u Novom Sadu danas je saslušanjem svedoka nastavljeno suđenje za četvoro okrivljenih
kojima se pripisuje dilovanje oko 20 kilograma narkotika i posedovannje oružja i eksplozivnih naprava.

Na današnjem glavnom pretresu saslušana su dva svedoka koja nisu imala saznanja o samom izvršenju dela koje se okrivljenima stavlja na teret, a preostali svedoci među kojima su i pripadnici MUP-a koji su radili na ovom slučaju biće saslušani na narednom ročištu 12. februara naredne godine.

Takođe, sudsko veće kojim predsedava sudija Vidoje Mitrić prihvatilo je predlog odbrane za psihijatrisko psihološko veštačenje prvookrivljenog Mladena Lalušića.

Takođe, ovo veće je ranije prihvatilo sporazum o priznanju krivice dvojice optuženih, a nije isključeno da će se prihvatiti nagodba još nekom od preostalih okrivljenih.

Podsetimo, šestorka je lišena slobode 2018. godine, nakon akcije policije na četiri lokacije, kojima se stavlja na teret posedovanje oko 14 kilograma marihuane, oko četiri kilograma ekstazija, 10 ručnih bombi, lovačke puške i oprema za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima.

Na optuženičkoj klupi su se našli perspektivni nagrađivani automobilista Mladen Lalušić, njegova supruga Jelena Lalušić. koji su označeni kao organizatori kriminalne grupe kao i Dragan Milošević, Nenad Ž., Dragoljub Mušović i Vladimir B.

Vladimir B. i Dragoljub Mušović sklopili su sporazum o priznanju krivice.

Na otvaranju glavnog pretresa svi okrivljeni izjavili su da su razumeli optužnicu, ali da ne priznaju dela koja im se stavljaju na teret.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay