Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje bračnom paru Milutinović za nedozvoljeno posedovanje oružja

Nastavljeno suđenje bračnom paru Milutinović za nedozvoljeno posedovanje oružja

0

U Osnovnom sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje Slobodanu Milutinoviću zvanom Snajper i njegovoj supruzi Tamari, zbog krivičnog dela nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Na današnjem glavnom pretresu saslušani su svedoci A. Ć., koji je bio prisutan prilikom pretresa stana i pripadnik novosadske policije M. R., koji je potpisao zapisnik o pretresu.

Svedok A. Ć. naveo je da je tog jutra policija pokucala na njegova vrata i pozvala ga da prisustvuje pretresu.

“Bio sam prisutan tokom celog pretresa. Kada je pištolj pronađen, komšinica Tamara (aludirajući na okrivljenu) je rekla da je pištolj njen. Prepoznajem svoj potpis na zapisniku o pretresu, a okrivljene poznajem kao komšije i u korektnim smo odnosima”, naveo je ovaj svedok.

Svedok M. R. izjavio je da je predmetnog jutra zajedno sa kolegom S. M. i kolegama iz Beograda, čijih imena ne može da se seti, došao u stan kod okrivljenih.

“Obezbedili smo svedoke i po dolasku njihovog advokata započeli smo pretres. Kolega iz Beograda je pronašao pištolj i pokazao mi ga, a ja sam obavestio kolegu koji je o pronalasku pištolja obavestio pretpostavljene i uviđajnu ekipu. Sačekali smo da dođe ekipa za uviđaje, a potom smo okrivljene odveli u policijsku upravu”, naveo je ovaj svedok.

Na pitanje zamenice Osnovnog javnog tužioca Tijane Divjak, svedok je rekao da je njemu kolega pokazao pištolj kada ga je pronašao i da prilikom uzimanja istog u ruke nije imao rukavice. Na posebno pitanje branioca okrivljenih, advokata Gorana Karadarevića, da li je uobičajena praksa da se predmet krivičnog dela prilikom pronalaska uzima u ruke, a da osoba pri tom ne nosi rukavice, svedok je odgovorio da to nije uobičajena praksa, kao i da ne može da se seti da li su on i kolega koji je pronašao pištolj nosili rukavice prilikom pretresa.

Naredno ročište na kojem bi trebalo da budu ispitana preostala dva svedoka zakazano je za 7. mart tekuće godine. Branilac okrivljenih dostavio je sudu presudu protiv Slobodana Milutinovića iz 2017. godine, kao i rešenje o obustavljanju izvršenja kazne zatvora od godinu dana.

Podsetimo, na početku glavnog pretresa okrivljeni nisu priznali delo koje im se stavlja na teret. Ovaj bračni par se na optuženičkoj klupi našao kada je u velikoj policijskoj akciji, nakon ubistva MMA borca Uroša Stefanovića i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca 2. septembra 2021. godine, kod njih u stanu pronađen pištolj. Slobodan Milutinović je na glavni pretres priveden iz Okružnog zatvora na Klisi u kojem se nalazi od 19. septembra 2021. godine, kada je uhapšen zbog sumnje da je oteo i zlostavljao Novosađanku U. J. Za ovaj postupak zakazano je suđenje koje će biti zatvoreno za javnost, kada će se utvrditi istinitost ove optužbe.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay