Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje Lalušiću za dilovanje droge i posedovanje oružja

Nastavljeno suđenje Lalušiću za dilovanje droge i posedovanje oružja

0

U Višem sudu u Novom Sadu juče je održan glavni pretres u kojem je četvoro optuženih kojima se pripisuje dilovanje dvadesetak kilograma narkotika u Novom Sadu i posedovanje oružja.

Izjave su dali sudski veštaci iz oblasti psihijatrije i psihologije o karakteristikama i ličnosti prvooptuženog Mladena Lalušića. O zdravstvenom stanju optuženih nije etički prihvatljivo objavljivati informacije, ali može se reći da se on “hvatao za glavu” kad je čuo o sebi nalaz i mišljenje stručnjaka.

Naredni pretres, već ranije je zakazan za 16. april. Na prethodnom pretresu, saslušana su četiri svedoka od kojih su trojica policijski službenici koji su radili na slučaju. Operativci su ostali pri ranije datim iskazima, uz objašnjenje da je protok vremena od događaja, odnosno, hapšenja osumnjičenih učinio da im akcija nije potpuno sveža u sećanju. Oni su se u svojim izjavama usaglasili da su pratili par prvookrivljenog i njegove supruge danima i da je njihovo lišavanje slobode obavljeno u roku od sat vremena, na Iriškom vencu.

Četvrti svedok, Uglješa G. koji je uhapšen istog dana kada i prvookrivljeni, izjasnio se tom prilikom na okolnosti o poznanstvu sa jednim od optuženih, za koga je rekao da mu je bio kolega na poslu. Rekao je da malo šta zna o njemu, ali mu je pozajmio 1.000 evra.

Na prethodnom ročištu u decembru, čula su se samo dva kratka svedočenja, koja se ne odnose na neposredna saznanja na ovom slučaju. Takođe, tada je prihvaćen predlog odbrane da se uradi psihijatrijsko- sihološko veštačenje prvookrivljenog Mladena Lalušića.

Podsetimo, iskaze su svojevremeno, pre svih, dali, prvookrivljeni Mladen Lalušić (24) nagrađivani perspektivni automobilista na evropskom nivou i njegova supruga Jelena (29).

On je opisao šta je radio u danima koji se spominju u optužnom aktu, ali nije ništa rekao o narkoticima. Ipak, priznao je da je imao velikih problema sa drugom vrstom poroka, koji je odnosio veliki novac i da je to skrivao od najbližih pa i da je lagao o tome. Njegova supruga je, iznoseći odbranu, ispričala da su njihove familije dobro situirane i da ne moraju da se bave kriminalom, a da svi koji je poznaju dobro znaju njen odbojan stav prema drogi, te da je posvećena svojoj deci.

Naredna ročišta, predsedniik veća sudija Vidoje Mitrić zakazao je za nedelju dana, kada se mogu očekivati saslušanja svedoka i završne reči, odnosno kraj suđenja, pre odluke suda o predmetu.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay