Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje Milovanu Jovaniću okrivljenom za pokušaj ubistva Novosađanina Lazara Malinića

Nastavljeno suđenje Milovanu Jovaniću okrivljenom za pokušaj ubistva Novosađanina Lazara Malinića

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje Somborcu Milovanu Jovaniću okrivljenom za pokušaj ubistva Novosađanina Lazara Malinića u decembru 2018. godine.

Na današnjem glavnom pretresu saslušani su veštak za sudsku medicinu dr Vladimir Pilija i stručni savetnik odbrane. Veštak je ostao pri ranije datom nalazu sa čime su se odbrana i stručni savetnik saglasili.

Predsednik veća sudija Srđan Savić zakazao je naredno ročište za 13. jul tekuće godine.

Podsetimo, Milovanu Jovaniću (21) i njegovom saučesniku Borisu Kišu (24) optužnicom se stavlja na teret da su 19. decembra 2018. godine oko tri sata posle ponoći u centru Novog Sada napali jednog dvadesettrogodišnjeg Novosađanina, lakše ga povredili i oduzeli mu jaknu u kojoj je bio novčanik i dokumenta, a potom se udaljili taksijem.

Naknadno je kasnije, jedan od okrivljenih telefonom tražio od oštećenog 200 evra kako bi mu vratio oduzete stvari, da bi prilikom primopredaje, nožem krenuo na mladića, kao i potom inspektora kriminalističke policije.

U prethodnom postupku obojica su oslobođeni za krivično delo razbojništva jer je sudsko veće smatralo da to nije dokazano, ali su za krivično delo teško ubistvo u pokušaju osuđeni na objedinjenu kaznu od osam godina i devet meseci zatvora odnosno Milovan Jovanić na sedam godina i dva meseca zatvora i produžen mu je pritvor, a Boris Kiš na 19 meseci zatvora i pušten je na slobodu.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay