Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje neurohirurgu za mito

Nastavljeno suđenje neurohirurgu za mito

0

Ponovljeno suđenje neurohirurgu Željku Kojadinoviću (52) zbog primanja mita, započeto u novembru pretprošle godine, nastavljeno je juče u Višem sudu.

Bivši Kojadinovićev pacijent izjavio je na suđenju da je bio zadovoljan ishodom operacije obavljene pre nekoliko godina i da se sad oseća dobro. On je naveo da je platio konsultacije, preparat, stručne savete, ali i da je častio doktora, što ga je ukupno koštalo oko 48.000 dinara. Otprilike četvrtina tog iznosa otišla je na čašćenje.

“Doktor me je pregledao više puta u privatnoj bolnici ‘Sveti Luka’ u Petrovaradinu, pre i posle zahvata, ali sam operisan u Kliničkom centru Vojvodine, gde sam i dao pare za intervenciju”, naveo je svedok i dodao da ne vidi ništa čudno u tome što je doktoru dao novac, prenosi “Dnevnik”.

Podsetimo, okrivljeni je prvostepenom presudom 2013. godine osuđen na tri godine zatvora. Istom presudom, zabranjeno mu je da se godinu dana bavi lekarskim pozivom. Iako se optužnicom teretio za 16 slučajeva mita, krivično veće je tada smatralo da mu se može pripisati jedno delo primanja mita.

Izvor: Dnevnik
Izvor: Ilustracija/Pixabay