Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za obljubu dečaka u Sremskim Karlovcima

Nastavljeno suđenje za obljubu dečaka u Sremskim Karlovcima

0

U Višem sudu u Novom Sadu juče je nastavljeno suđenje A. P. (31), iz Sremskih Karlovaca, optuženom za obljubu nad nemoćnom osobom, odnosno devetogodišnjim dečakom.

Na početku glavnog pretresa okrivljeni je izneo svoju odbranu, ali je nepoznato šta je govorio budući da je suđenje zatvoreno za javnost jer je žrtva maloletna. Na ovom pretresu saslušan je i jedan svedok.

Naredno ročište zakazano je za 8. april kada će biti saslušani ostali svedoci.

Podsetimo, tridesetjednogodišnjak, za koga saznajemo da je bliski dečakov rođak, sumnjiči se da je u noći 14. i 15. juna 2020. godine seksualno zlostavljao mališana. On ga je sa sobom odveo na jednu rođendansku proslavu u naselju Doka-Čerat u Sremskim Karlovcima gde je bilo dosta gostiju, a kući ga je vratio oko četiri sata ujutro.

Na putu do kuće, prema nezvaničnim informacijama, A. P. je dečaka nosio u naručju, jer se dete nije osećalo dobro, a onda je dok su prelazili preko llivade, kako se sumnja, napastvovao devetogodišnjaka, posle čega ga je odveo kući.

Mališan je odmah legao da spava i dugo nije ustajao iz kreveta, što je njegovim roditeljima, posebno majci bilo sumnjivo. Dečak je rekao da ga boli stomak, te su ga odveli kod lekara na pregled, na kojem je utvrđeno da ima ozbiljne povrede i da je seksualno zlostavljan. Slučaj je odmah prijavljen policiji.

Iako dečak otežano govori zbog problema sa sluhom, on je sposoban za komuniciranje i dao je iskaz o onome što mu se dogodilo. Inspektori su po saznanju šta se desilo detetu, obavili razgovor sa više osoba koje su prisustvovale rođendanu, a uzeti su i brisevi za DNK analizu, kao i delovi odeće. Desetak dana kasnije uhapšen je A. P., koji je dečaka odveo na proslavu.

Sve negirao

Prilikom privođenja A. P. je prema nezvaničnim saznanjima, tvrdio da je bio pijan i da se ne seća šta se te večeri, odnosno u noći između 14. i 15. juna, dešavalo na rođendanskom slavlju na koje je sa sobom poveo i devetogodišnjaka.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay