Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za pucnjavu u Petrovaradinu 2015. godine

Nastavljeno suđenje za pucnjavu u Petrovaradinu 2015. godine

0

U Višem sudu je nastavljen dokazni postupak protiv M. M. (36) iz Petrovaradina, okrivljenog za posedovanje veće količine oružja i municije nakon pucnjave po komšijskim kućama u Petrovaradinu 2015.

Ispitan je veštak, ali po mišljenju odbrane, nalaz se ne može koristiti zato što laboratorija ne poseduje akreditaciju za obavljanje DNK analiza.

Međutim, kako je rekla veštakinja dr Miljana Kecmanović, akreditacija ne podrazumeva i dozvolu za obavljanje DNK analiza, već poštovanje određenih standarda. Prema njenim saznanjima, ovakvu akreditaciju ima samo laboratorija Ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi Dnevnik.

Inače, ovaj postupak je počinjao više puta iz početka pred novim većima u postupku u Osnovnom sudu, a preseljen je u Viši sud da bi poslednji put krenuo iznova u februaru prošle godine.

M. M. se pripisuje da je nekoliko noći u martu 2015. godine pucao na više kuća i automobila u Petrovaradinu, a na teret mu se stavlja izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa posedovanjem oružja, municije i eksploziva.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje je koristio osumnjičeni, nakon osam dana od početka pucnjava, pronađena je automatska puška, pištolj “tetejac”, dve bombe, municija različitog kalibra, detonatorska kapisla i sporogoreći štapin.

Ipak, na otvaranju dokaznog postupka, optuženi je rekao da se ne oseća krivim.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay