Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za teško ubistvo u pokušaju u Bačkoj Palanci

Nastavljeno suđenje za teško ubistvo u pokušaju u Bačkoj Palanci

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje Todoru Jarčeviću i Srđanu Karanoviću iz Bačke Palanke, okrivljenima za teško ubistvo u pokušaju, neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Na današnjem glavnom pretresu saslušani su svedoci Dragan Jelić i Miloš Karanović, dok su svedoci koji nisu pristupili, Damjan Višekruna i Nemanja Matović, zbog neopravdanog nedolaska kažnjeni sa po 50.000 dinara.

Svedok Dragan Jelić taksista ostao je u celosti pri svom iskazu koji je dao u tužilaštvu, navodeći da su ga okrivljeni pozvali da ih preveze do Sombora i da su se ponašali normalno.

Svedok Miloš K, policijski službenik iz Bačke Palanke, ostao je pri ranije datom iskazu navodeći da nije bio na pretresu stana okrivljenog Karanovića i da je on sačinio potvrdu o privremeno oduzetim predmetima.

Predsednica veća sudija Sanja Berak prihvatila je predlog branilaca okrivljenih Todora Jarčevića i Srđana Karanovića, advokata Gorana Karadarevića i Marka Todorovića, da se ispita veštak za sudsku medicinu Vladimir Pilija, kao i da se oštećenom Davidu Višekruni ukine status posebno osetljivog svedoka i da se on suoči sa okrivljenima i da se pribavi od policijske stanice u Bačkoj Palanci da li je oštećeni nakon kritičnog događaja lišen slobode, dok će se o predlogu za ispitivanje svedoka Milorada Petkovića naknadno odlučiti. Naredno ročište zakazano je za 2. februar 2024. godine.

Podsetimo, kako se navodi u optužnici koju zastupa Viša javna tužiteljka Jelena Stojaković Mustakas, okrivljenima se stavlja na teret da su 3. januara tekuće godine, oko 21h u Bačkoj Palanci na obali jezera “Bager”, pokušali da liše života oštećenog Davida Višekrunu, te su, nakon što je oštećeni uspeo da pobegne, neovlašćeno koristili njegovo vozilo koje su ostavili na parkingu u Odžacima.

Autor: M. Ćirić
Foto: Ilustracija/Pixabay