Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za tuču u ulici Laze Telečkog

Nastavljeno suđenje za tuču u ulici Laze Telečkog

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje osmorici okrivljenih za pokušaj teškog ubistva i nanošenje teških telesnih povreda u novosadskom lokalu “Lazin Sokak” početkom novembra 2020. godine.

Na današnjem glavnom pretresu saslušan je svedok D.Č, konobar koji je služio okrivljene kritične večeri i koji je ostao pri prethodnom iskazu.

“Trojica oštećenih su se neprimereno ponašali, provocirali su okrivljene i dobacivali svašta devojkama koje su bile sa njima. Okrivljeni su mi se nekoliko puta požalili na ponašanje tih momaka. Nakon što sam dotičnima skrenuo pažnju na ponašanje nekoliko puta, a što su oni ignorisali, odlučio sam da ih izbacim iz lokala i pozvao sam obezbeđenje. Prilikom izlaska jedan od oštećenih je mene i nekog od okrivljenih zakačio pri čemu je pukao sto i separe. Napravili smo fajront i sve goste izbacili napolje”, naveo je ovaj svedok koji je priveden iz Centralnog zatvora gde se nalazi zbog sumnje da se bavio trgovinom ljudima, dodajući pritom da se okrivljeni pre samog incidenta nisu ponašali neprimereno.

Saslušanje veštaka odloženo je na predlog branilaca okrivljenih, kojima je predsednica veća neposredno pred početak glavnog pretresa predala nalaz veštačenja za koji su tražili dodatni rok kako bi se pripremili.

Predsednica veća, sudija Ivana Josifović, zakazala je naredno ročište za 30. Januar 2023. godine, kada bi trebalo da budu saslušani veštaci.

Podsećamo, kako se navodi u optužnici koju zastupa zamenica Višeg javnog tužioca Jelena Stojaković Mustakas, okrivljenima se stavlja na teret da su 4. novembra 2020. godine u Novom Sadu u lokalu “Lazin Sokak” u ulici Laze Telečkog nakon tuče pokušali da liše života oštećene Dragoljuba Mihajlovića, Nikolu Šumana i policajca Pete Matea, a na optuženičkoj klupi su se našli Bojan Darabašić, Lazar Marković, Nemanja Božić koji se nalaze u pritvoru, kao i Momić Marko, Mihajlo Miljenović, Dejan Nedimić, Vladimir Simić i Bojan Medić koji se brane sa slobode.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay