Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za ubistvo MMA borca u Novom Sadu

Nastavljeno suđenje za ubistvo MMA borca u Novom Sadu

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje Daliboru Bogdanovuću Boći i Danijelu Janjošu, okrivljenima za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića i ranjavanje novosadskog biznismena Gorana Kovačevića Goranca početkom septembra 2021. godine.

Na današnjem glavnom pretresu saslušan je veštak za balistiku i trasologiju Dejan Belić i izvršeno je suočenje okrivljenog Janjoša i oštećenog Kovačevića.

Veštak za balistiku ostao je pri ranije datom nalazu i naveo da je metak, kako bi pogodio metu, trebalo da bude ispaljen pod približno pravim uglom, a to je gotovo nemoguće izvesti sa zadnjeg sedišta, kako se navodi u optužnici da je pucano kritičnom ptilikom.

Na suočenju okrivljenog i oštećenog bilo je reči o navodima okrivljenog da mu je oštećeni nudio 30.000 evra da “fingira” atentat na njega i da za to delo okrive Dalibora Bogdanovića, što je oštećeni u potpunosti negirao.

“Ti tvrdiš da se ne sećaš da smo se nas dvojica ikada družili, kao ni da smo imali dogovor. Našli smo se jednom na Ribarskom ostrvu, ponudio si mi novac, rekao si mi da vi znate da smo Boća i ja u lošim odnosima što je i bilo tako u tom periodu. Kontaktirali smo preko N. N. osobe čije ime neću da otkrivam, jer je meni i mojoj porodici ugrožena bezbednost. Moja porodica je nezaštićena, a svi znamo ko si ti. Prodao si Boću koji ti je bio najbolji drug, koji je pomagao tvojoj porodici, a ja sam budala što sam ti verovao da me nećeš prodati”, naveo je okrivljeni Janjoš.

Oštećeni Kovačević je u potpunosti negirao navode okrivljenog.

“Kunem se u sve troje moje dece da ja nisam lažov, ako treba idemo na poligraf da se dokaže ko govori istinu. Ja sam označen da pretim ljudima. Sve će se dokazati na sudu”, naveo je Goranac.

Predsednik veća, sudija Vidoje Mitrić, zakazao je naredna ročišta za 25. april i 3. maj tekuće godine, kada se planira suočenje veštaka DNK i stručnog savetnika odbrane.

Podsetimo, kako se navodi u optužnici koju zastupa zamenica višeg javnog tužioca Jelena Stojaković Mustakas, okrivljenima se na teret stavlja da su 2. septembra 2021. godine oko 21h u Novom Sadu u Cankarevoj ulici kod broja 8, ispred zgrade u kojoj oštećeni živi, sa više hitaca lišili života dvadesetsedmogodišnjeg MMA borca Uroša Stefanovića i ranili četrdesetsedmogodišnjeg Gorana Kovačevića Goranca. Od zadobijenih povreda telohranitelj je preminuo na licu mesta, a Goranac je ranjen sa dva metka u ruku.

Goranac i Boća su više puta bili na meti napadača, a njima dvojici se, zajedno sa još trojicom, sudi za otmicu Gorana Cvijetića iz Budisave 2017. godine, za kojeg su sumnjali da je odgovoran za ubistvo Teodore Kaćanski, inače nevenčane supruge jednog od optuženih, kao i za ranjavanje Gorančevog šuraka Nika Uskokovića početkom 2017. godine ispred jedne škole u Novom Sadu, a sumnja se da je meta bio upravo Goranac u čijem se džipu Uskoković nalazio.

Boća je takođe povređen u eksploziji bombe koja je bila postavljena pod njegov automobil u maju 2019. godine, kada mu je amputiran deo noge.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay