Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za ubistvo MMA borca u Novom Sadu

Nastavljeno suđenje za ubistvo MMA borca u Novom Sadu

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje Daliboru Bogdanoviću Boći i Danijelu Janjošu, okrivljenima za ubistvo MMA borca Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca 2021. godine u Novom Sadu.

Na današnjem glavnom pretresu saslušani su svedoci, granični policajac Željko M, i Damir Nedaković, koji je zaustavljen kritične večeri.

Policajac Željko M. objašnjavao je način na koji se koriste pečati prilikom prelaska granice.

“Na početku svake smene mi koji radimo u toj smeni zadužujemo pečat. Postoji pečat za ulazak i pečat za izlazak iz zemlje. Imamo oko 7 ili 8 pečata koji se svakodnevno zadužuju, što se evidentira u dnevnom izveštaju ko je koristio koji pečat, a datumi na pečatu se podešavaju ručno”, naveo je ovaj svedok.

Na pitanje Višeg javnog tužioca da li je moguće da je 2. septembra 2021. godine upotrebljen pečat koji nije bio zadužen za taj dan, svedok je odgovorio da to ne bi smelo da se dešava, ali da nije nemoguće.

Svedok Damir Nedaković izjavio je da o samom događaju ne zna ništa, ali da ga je policija zaustavila 2. septembra 2021. godine oko 21h kada je krenuo po svoja kola na rumenački put.

“Ja sam vozač kamiona, radim za jednu firmu u Veterniku. Policija me je zaustavila kada sam išao po svoja kola, a kada sam pitao šta se dešava, rekli su mi da se dogodilo ubistvo. Proverili su moj identitet i kontaktirali mog poslodavca da provere podatke i bez privođenja me pustili”, naveo je ovaj svedok.

Okrivljeni Dalibor Bogdanović skrenuo je pažnju svima prisutnima na neke razgovore između policijskih službenika koji su se našli na licu mesta kritične večeri.

“Predlažem da se sasluša pripadnik žandarmerije Radovan Lukić koji je uhapšen kao pripadnik obezbeđenja Gorana Kovačevića Goranca, a koji je živeo u zgradi preko puta mesta ubistva, gde su mu prilikom pretresa pronađeni droga i pištolj. Svima koji su dolazili kao podrška i prijatelji prećeno je. Mom prijatelju, penzionisanom policajcu Veliboru Ivaniševiću, lično je Goran Kovačević pretio, što je prijavljeno”, naveo je Boća, nakon čega je njegova odbrana sudu dostavila službenu belešku o prijavi navedene pretnje koju je sudija pročitao prisutnima.

Predsednik veća sudija Vidoje Mitrić odbio je zasad da se sasluša Radovan Lukić, a na taj predlog se izjasnio advokat oštećenih navodeći da je sudski postupak protiv Lukića, koga on brani, u toku pred Višim sudom u Novom Sadu za zloupotrebu službenog položaja, a da se droga i oružje nigde ne spominju.

Na ranije zakazanom ročištu, 23. Oktobra tekuće godine, biće saslušana veštak Milica Keckarević Marković, dok će sudija pribaviti od policije to koji policajac je govorio o očevicu događaja koji se nalazi u službenim razgovorima, a koji se u toku postupka do sada nije pomenuo, i istog pozvati na glavni pretres.

Podsetimo, okrivljeni se optužnicom koju zastupa Viši javni tužilac Jelena Stojaković Mustakas terete da su 2. septembra 2021. godine oko 21h u Novom Sadu, u ulici Cankarevoj ispred broja 8, lišili života dvadesetsedmogodišnjeg MMA borca Uroša Stefanovića i ranili Gorana Kovačevića Goranca u dvorištu zgrade u kojoj živi.

Od zadobijenih povreda Uroš Stefanović je preminuo na licu mesta, a Goranac je ranjen u ruku.

Autor: M. Ćirić
Foto: Ilustracija/Pixabay