Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za ubistvo MMA borca u Novom Sadu prošle godine

Nastavljeno suđenje za ubistvo MMA borca u Novom Sadu prošle godine

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje Daliboru Bogdanoviću Boći i Danijelu Janjošu, okrivljenima za pokušaj ubistva novosadskog biznismena Gorana Kovačevića Goranca i ubistvo njegovog telohranitelja, dvadeset sedmogodišnjeg MMA borca Uroša Stefanovića, prošle godine u Novom Sadu.

Na današnjem glavnom pretresu saslušan je sudski veštak za balistiku Dejan Belić. U fokusu je bila rasprava između stručnog savetnika i veštaka oko tipa oružja iz kojeg je pucano prilikom kritičnog događaja.

Predsednik veća, sudija Vidoje Mitrić, prihvatio je predlog odbrane da se od PU Detelinara pribave podaci o vremenu kada je stigla dojava o pucnjavi u Cankarevoj i kada je uočeno vozilo koje su koristili napadači u kritičnom događaju, kao i da se pribave podaci od granične policije da li su evidentirani ulasci svedoka N. I. u Srbiju pre kritičnog događaja. Takođe, prihvaćen je predlog za saslušanje šefa carine Željka Mandića.

Prihvaćen je i predlog branioca okrivljenog Dalibora Bogdanovića Boće, Srđana Lješkovića, da se uradi sudsko medicinsko veštačenje funkcionalnosti Boćine leve ruke, kao i da se uradi dopunsko veštačenje veštaka za balistiku zajedno sa stručnim savetnikom odbrane o načinu pucanja, kao i oružje koje je korišćeno u predmetnom događaju.

Naredno ročište zakazano je za 3. februar 2023. godine kada se očekuje ispitivanje veštaka za sudsku medicinu Vladimira Pilije i suočenje okrivljenog Danijela Janjoša i oštećenog Gorana Kovačevića Goranca.

Podsetimo, prema navodima optužnice koju zastupa zamenica Višeg javnog tužioca Jelena Stojaković Mustakas, okrivljenima se stavlja na teret da su 2. septembra 2021. godine oko 21 časa u Novom Sadu u Cankarevoj ulici pokušali da liše života Gorana Kovačevića Goranca ispred zgrade u kojoj živi, kada je ubijen njegov telohranitelj, dvadeset sedmogodišnji Uroš Stefanović, a Goranac je ranjen u ruku.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay