Početna Crna hronika Nastavljeno suđenje za ubistvo tasta u Kovilju

Nastavljeno suđenje za ubistvo tasta u Kovilju

0

U Višem sudu u Novom Sadu nastavljeno je suđenje Slavku Plavšiću (33), okrivljenom za ubistvo njegovog tasta Josipa Baranjija (61) u Kovilju, 2019. godine.

Na današnjem glavnom pretresu saslušani su sudski veštaci profesor dr Vladimir Pilija veštak sudske medicine i veštak trasolog Dejan Belić koji su u celosti ostali pri ranije datom nalazu. Veštak Pilija je izvršio pregled ožiljka na uhu okrivljenog na koji je navela odbrana i ustanovio da navedena povreda nikako nije mogla nastati udarcima šipkom kako je to okrivljeni naveo.

Predsednik veća sudija Ivana Josifović odbila je predlog odbrane da se sasluša još jedan svedok, a budući da je suđenje počelo ispočetka saslušani su kao svedoci roditelji okrivljenog Lazar i Zorica Plavšić koji su ostali pri ranije datim iskazima, a na narednom ročištu biće saslušan i brat okrivljenog Đorđe Plavšić koji je ranije u jednoj od svojih izjava rekao da niko u kući neće biti bezbedan dokle god Slavko pije.

Predsednik veća pročitala je i dve osuđujuće presude protiv okrivljenog sa elementima nasilja, a jedan postupak je još uvek u toku među ostećenima su njegov otac, brat, vanbračna supruga i njegov sada pokojni tast.

Optužnicom koju zastupa zamenica Višeg javnog tužioca Biljana Silađi, okrivljenom se stavlja na teret da je pre tri godine u Kovilju u porodičnoj kući u vidno alkoholisanom stanju udarcima rukama i nogama lišio života svog tasta Josipa Baranjija (61) zločinu su prisustvovale supruga i maloletna unuka pokojnog oštećenog.

Podsetimo, Slavko Plavšić je prvostepenom presudom osuđen na 19 godina, ali je Apelacioni sud naložio ponovno suđenje.

Iznošenje završnih reči zakazano je za 30. mart tekuće godine.

Izvor: RTV.rs
Foto: pixabay