Početna Crna hronika NEĆE BITI PRITVORA! Vozaču automobila koji je uleteo u baštu kafića izrečena...

NEĆE BITI PRITVORA! Vozaču automobila koji je uleteo u baštu kafića izrečena samo mera privremenog oduzimanja vozačke dozvole

0

S. A. (34) iz Veternika, koji je, u noći između ponedeljka i utorka, automobilom uleteo u baštu kafića na uglu Bore Prodanovića i Ćirpanove ulice u Novom Sadu, nakon saslušanja izrečena je mera privremenog oduzimanja vozačke dozvole.

Iako je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu juče podnelo predlog za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana i privremeno oduzimanje vozačke dozvole prema osumnjičenom S. A. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u vezi krivičnog dela ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi, odnosno zbog postojanja osobitih okolnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati postupak uticanjem na svedoke, sudija za prethodni postupak mu je izrekao samo meru privremenog oduzimanja vozačke dozvole.

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu je odbio predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu za određivanje pritvora u odnosu na osumnjičenog S. A. i izrekao mu meru privremenog oduzimanja vozačke dozvole – potvrdila je portparol Osnovnog suda u Novom Sadu Svjetlana Radovanović i naglasila da je sud svoje razloge za ovakvu odluku detaljno obrazložio u rešenju koje je uručeno strankama u postupku, na koja isti imaju pravo žalbe u zakonskom roku krivičnom vanpretresnom veću ovog suda.

Podsetimo, nesreća, u kojoj su dve ženske osobe povređene, se dogodila kada je vozač koji se kretao Ulicom Bore Prodanovića, nastavio da vozi pravo i uleteo u kafić, nakon čega je udario i u drvo, a potom pobegao.

Nekoliko sati kasnije, novosadska policija je u Partizanskoj ulici pronašla i uhapsila vozača S. A. (34) iz Veternika, osumnjičenog za ovu saobraćajnu nesreću.

Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni je od ranije poznat policiji, po incidentima na utakmicama.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay