Početna Crna hronika Nezapamćena pljačka u Rumenci

Nezapamćena pljačka u Rumenci

Rumenka,_main_street_and_Orthodox_church (1)

Nezapamćena pljačka odigrala se u četvrtak uveče u Rumenci, selu nadomak Novog Sada, kada su u porodičnu kuću sedamdesetosmogodišnjeg Milana Vukmirovića, između 21 i 22 sata, provalili za sada neidentifikovani počinioci.

Prema rečima njegove ćerke Melite, napadači su nesrećnog čoveka, penzionisanog predsednika suda, dok je spavao najpre čvrstim predmetom udarili u glavu, potom ga omamili elektrošokovima, i pokrali svu njegovu ušteđevinu, kartice i čekovnu knjižicu.

– Kao da sam znala, ja sam baš taj dan bila kod njega i zvala ga pođe sa mnom, jer živim u Budvi i nisam u mogućnosti da ga obilazim često. Iako moj otac živi u trošnoj i oronuloj kućici, on ima jako dobru penziju s obzirom na to da je godinama bio predsednik suda, i to mnogi znaju – rekla je Melita.

Budući da je žrtva ovog surovog napada neposredno pre pljačke podigla i u kući posedovala veliki iznos novca, sumnja se da su počinioci poznavali žrtvu, i bili upoznati sa njegovom finansijskom situacijom. U prilog tome govori i činjenica da nisu mnogo tragali za željenim plenom, i da su u kratkom roku pronašli novac i pobegli.

– Jako sam potrešena. Oni su tačno znali gde je novac, bar da ga nisu maltretirali, čoveka od 50 kila koji teško ustaje i iz fotelje. U bolnici smo bili 12 sati, dok su ga lekari ušili, ustanovili i sanirali sve povrede, ali na sreću sve će biti u redu.

Omamljeni Milan Vukmirović priseća se da je čuo neke glasove, ali počinioce nije video ni pre ni nakon što su ga napali pošto je bio u nesvesti. Policija je bila na mestu događaja i obavila uviđaj, ali zvaničnih informacija o ovom incidentu i napadačima još uvek nema.

Autor: NsHronika
Foto: Wikipedia