Početna Crna hronika Nije položio ni vozački ispit: Novosađanin četiri puta kažnjen zbog vožnje bez...

Nije položio ni vozački ispit: Novosađanin četiri puta kažnjen zbog vožnje bez dozvole

Novosađaninu Ž. Lj. (41) sudija za prekršaje u Novom Sadu je izrekao kaznu od 120.000 dinara zato što je uhvaćen za volanom bez vozačke dozvole, što ne bi bilo ništa čudno da se ne radi o osobi koja nema položen vozački ispit i kojoj je ovo peti odlazak kod prekršajnog sudije – i to svaki put zbog istog prekršaja.

Kako pišu “Novosti”, do sada je na ime kazni platio ukupno 240.000 dinara i 5.000 za sudske troškove.

Da ponovo upravlja kolima bez dozvole, policija je otkrila sredinom prošle nedelje, prilikom kontrole na putu Inđija – Novi Sad. Kada su ga kod Sremskih Karlovaca zaustavili u “golfu”, ubrzo se otkrilo da je reč o “starom znancu”, jer je protiv njega, prema saznanjima “Novosti”, do sada bilo podneto čak 14 prijava zbog raznih prekršaja.

Posle toga, usledila je još jedna – petnaesta, te je zadržan u pritvoru, a potom je priveden u prekršajni sud u Novom Sadu. U ovom sudu su potvrdili “Novostima” da su protiv okrivljenog vođena četiri postupka zbog kršenja Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, odnosno vožnje bez vozačke dozvole, dok peti, identični slučaju, još nije rešen.

Osim što je utvrđeno da je vozio bez dozvole, policija je otkrila da su na “golfu” kojim je upravljao bile novosadske tablice, a auto je registrovan u Inđiji. Zato je osumnjičen za falsifikovanje i napisana mu je krivična prijava.

Izvor: Novosti/021
Foto: Unsplash