Početna Crna hronika Novinarka Ana Lalić osumnjičena da je narušila ugled KCV-a

Novinarka Ana Lalić osumnjičena da je narušila ugled KCV-a

Novosadska policija uhapsila je sinoć novinarku portala Nova.rs Anu Lalić iz Novog Sada, nakon što je Klinički centar Vojvodine obavestio tužilaštvo i policiju da je svojim tekstom uznemirila javnost i naštetila ugledu te zdravstvene ustanove, njoj je određen pritvor od četrdesetosam sati.

KCV izrazio je juče ogočenje zbog netačnog i neproverenog izveštavanja portala Nova.rs o radu te ustanove i obavestio o tome tužilaštvo i policiju.

Prilikom pretresa stana policija je navela da rade po nalogu tužilaštva zbog navodnog učinjenog krivičnog dela izazivanje panike i nereda. Lalić je u odgovoru na saopštenje Kliničkog centra Vojvodine na sajtu Nova.rs napisala da je ugled KCV-a narušen, ali ne njenim pisanjem.

„Ugled vam jeste narušen time što, umesto da zaštitite sopstvenu profesiju od politikanstva, podržavate i učestvujete u licemerju i vlastodržačkoj zameni teza da su građani krivi što imamo najmanji broj zaraženih u regionu, a najviše preminulih“, napisala je Lalić. Naglasila je da je ugled lekara ugrožen jer, „ne stoje iza svojih diploma“.

Privedena novosadska novinarka Ana Lalić, puštena je danas na slobodu, potvrdio je njen advokat Srđan Kovačević.

„Ana je puštena na slobodu, sedi pored mene. Njoj nisu vraćeni laptop i telefoni, koji su joj uzeti prilikom privođenja. U ovom momentu ne mogu sa garancijom da kažem kako će se stvari odvijati u ovom slučaju“,poručio je advokat Kovačević.

Autor: M. Ćirić
Foto: Facebook/@ana.hegedislalic