Početna Crna hronika Novo suđenje Goranu Cvijetiću za pokušaj ubistva Žapca

Novo suđenje Goranu Cvijetiću za pokušaj ubistva Žapca

0

Goranu Cvijetiću iz Budisave ponovo će se suditi za pokušaj ubistva Nebojše Tubića Žapca, odlučio je novosadski Apelacioni sud, koji je prvostepenu presudu delimično ukinuo.

Kako prenosi “Politika”, prema prvostepenoj presudi novosadskog Višeg suda iz novembra prošle godine, Cvijetić je bio osuđen po tri tačke optužnice na jedinstvenu kaznu zatvora od 18 godina.

“Presuda je ukinuta i vraćena na ponovno suđenje prvostepenom sudu u odnosu na krivično delo pokušaja ubistva, na štetu Nebojše Tubića”, rekao je za “Politiku” Cvijetićev branilac, advokat Dejan Kljajić.

Advokat je naveo da je potvrđena presuda za preostale dve tačke optužnice i da je potvrđena jedinstvena kazna od 10 godina zatvora. Osim za pokušaj ubistva Tubića iz 2012. godine, Cvijetić je jedinstvenom prvostepenom kaznom bio osuđen i za podmetanje bombe 2013. godine pod službeni automobil tadašnjeg direktora “Urbanizma” Tomislava Bokana, kao i za neovlašćeno nošenje pištolja i municije u 2017.

Kako je rekao Kljajić, Apelacioni sud je smatrao da nije na nesumnjiv način utvrđen identitet izvršioca, a sporno je i na osnovu čega je zaključeno da je Cvijetić pokušao ubistvo. Takođe, Apelacioni sud je ukazao i na to, prenosi ovaj advokat, da brojni saslušani svedoci očevici potvrđuju da okrivljeni Cvijetić ne liči na osobu koju su videli kao izvršioca.

Cvijetić se, inače, pod jakim merama obezbeđenja i zbog postupka za otmicu, gde je on oštećen. Osumnjičeni za otmicu tvrde da je to bilo “građansko hapšenje” osobe za koju su verovali da je pucao na Teodoru Kaćanski i Nika Uskokovića.

Izvor: Politika
Foto: Pixabay