Početna Crna hronika Novosađanin osumnjičen za ubistvo navijača Vojvodine traži da bude izručen Srbiji

Novosađanin osumnjičen za ubistvo navijača Vojvodine traži da bude izručen Srbiji

0

Stefanu Stefanoviću (28) iz Novog Sada, koji je uhapšen u Banjaluci zbog droge, a za kojim je Interpol tragao zbog teškog ubistva navijača Vojvodine Milana Pribakovića (29) u klubu “The End” kod hotela “Park” u Novom Sadu, određen je ekstradicioni pritvor.

Stefanović je, kako navode tamošnji mediji, tražio da bude izručen Srbiji.

Osim Stefanovića uhapšeni su i pripadnik Oružanih snaga BiH Milan Gajić i taksista iz Banjaluke Bojan Đurić. Oni se sumnjiče da su pomogli Stefanoviću da pobegne iz Srbije, kao i da su zajedno sa njim dilovali drogu, falsifikovali pare i počinili druga krivična dela.

Kako smo ranije pisali, ubistvo se dogodilo u nedelju, 8. oktobra 2017. godine. Stefanović se tereti da je u nedelju oko 6 sati u diskoteci “The End” sa više hitaca iz pištolja pogodio Pribakovića koji je na licu mesta preminuo. Tom prilikom u stopalo je ranjen R. S. (31) iz Novog Sada, koji je nakon zbrinjavanja u Urgentnom centru pušten na kućno lečenje. Njegovo ranjavanje najverovatnije je bilo slučajno.

Za Stefanom Stefanovićem je bila raspisana poternica jer se nije pojavio na izdržavanju zatvorske kazne. On je inače od ranije poznat policiji po različitim krivičnim delima, zbog čega je već dva puta osuđivan na višegodišnje kazne zatvora.

Osim za teško ubistvo, Stefanović je osumnjičen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija.

Ubistvo su inače snimile nadzorne kamere postavljene u klubu koje su pomogle u lakšoj i bržoj identifikaciji ubice.

Izvor: Srpskainfo, 021
Priredila: M. Ćirić
Foto: MUP