Početna Crna hronika Novosađanin osumnjičen za ubistvo navijača Vojvodine uhapšen u Banjaluci

Novosađanin osumnjičen za ubistvo navijača Vojvodine uhapšen u Banjaluci

0

Stefan Stefanović (28) iz Novog Sada uhapšen je u Banjaluci u akciji “Logan”.

Za njim je tragao Interpol od 2017. godine zbog teškog ubistva navijača Vojvodine Milana Pribakovića (29) u klubu “The End” kod hotela “Park”.

Osim Stefanovića, uhapšeni su i Milan Gajić pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Bojan Đurić taksista iz Banjaluke. Oni se sumnjiče da su pomogli Stefanoviću da pobegne iz Srbije, kao i da su zajedno sa njim dilovali drogu, falsifikovali pare i počinili druga krivična dela.

Portparolka PU Banjaluka Danijela Mučibabić rekla je za Srpska info da je akcija “Logan” usmerena prema kriminogenim osobama osumnjičenim za veći broj krivičnih dela u vezi sa zloupotrebom opojnih droga i falsifikovanjem dokumentacije, te i drugih krivičnih dela.

Istoga dana po neredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Banjaluka, a uz saglasnost dežurnog tuzioca OJT Banjaluka, obavljen je pretres stana i druge prostorije koje koristi Stefanović i tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 61 gram kokaina, oko 30 grama marihuane, vaga, više mobilnih telefona, veća količina novca, falsifikovana dokumenta Srbije i Švajcarske i drugi predmeti koji mogu poslužiti u krivičnom postupku.

Stefanović je prilikom kriminalističke obrade izjavio da se na području Banjaluke skrivao oko tri godine koristeći falsifikovane dokumente sa lažnim imenom. Policijski službenici su došli do saznanja da koristi falsifikovanu ličnu kartu na ime Nikola Radišić i da se pod tim imenom kreće na području Banjaluke.

U ovoj akciji je odužeto više od 5.000 evra.

Kako je 021 ranije pisao, ubistvo se dogodilo u nedelju, 8. oktobra 2017. godine. Stefanović se tereti da je u nedelju oko 6 sati u diskoteci “The end” sa više hitaca iz pištolja pogodio Pribakovića koji je na licu mesta preminuo. Tom prilikom u stopalo je ranjen R. S. (31) iz Novog Sada, koji je nakon zbrinjavanja u Urgentnom centru pušten na kućno lečenje. Njegovo ranjavanje najverovatnije je bilo slučajno.

Za Stefanom Stefanovićem je bila raspisana poternica jer se nije pojavio na izdržavanju zatvorske kazne. On je inače od ranije poznat policiji po različitim krivičnim delima, zbog čega je već dva puta osuđivan na višegodišnje kazne zatvora.

Osim za teško ubistvo, Stefanović je osumnjičen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija.

Ubistvo su inače snimile nadzorne kamere postavljene u klubu koje su pomogle u lakšoj i bržoj identifikaciji ubice.

Izvor: 021
Priredila: M. Ćirić
Foto: MUP