Početna Crna hronika Novosađanin za ubistvo supruge dobio psihijatrijsko lečenje

Novosađanin za ubistvo supruge dobio psihijatrijsko lečenje

Judges Gavel And Scale Of Justice On The Black Table

Novosađanin Aleksandar K. (44) osuđen je na obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi zbog ubistva supruge Daniele Kusturić (43) u stanu na Grbavici 2014. godine. Prvostepena presuda doneta je 24. oktobra prošle godine u postupku zatvorenom za javnost, a zatim je postala i pravnosnažna, saopšteno je u Višem sudu.

Glavni pretres, otvoren u maju pretprošle godine povodom ubistva Daniele Kusturić počinjenog krajem avgusta 2014. godine u stanu na Grbavici, bio je više puta odlagan zbog čekanja na nalaze timova sudskih veštaka neuropsihijatrijske i psihološke struke. Među njima su bili i oni koji su dali oprečne nalaze. Specijalna zatvorska bolnica u Beogradu izveštačila je da je okrivljeni bio neuračunljiv u trenutku izvršenja dela, dok je tim iz Novog Sada mišljenja da je bio uračunljiv, pa se od samog početka uzimalo u obzir obavezno psihijatrijsko lečenje.

Aleksandar K. se teretio da je 28. avgusta 2014. godine ujutro usmrtio suprugu Danielu Kusturić. Policija je zatekla krvav ženski leš u stanu na prvom spratu u Ulici Miše Dimitrijevića nakon što je Danielin suprug javio policiji za “zadesnu smrt”, koju nije znao da objasni. Navodno, Aleksandar je pozvao policiju i rekao da je, kada se probudio, ugledao u krevetu pored sebe svoju mrtvu ženu. U sobi gde je pronađeno beživotno telo, pronađena je i satara, a u drugoj prostoriji je bila petogodišnja ćerka bračnog para, koja je takom incidenta spavala.

Žrtva i osumnjičeni su rodom iz Crvenke, a u Novom Sadu su živeli poslednjih sedam godina.

Autor: Dnevnik