Početna Crna hronika Novosađanin za ubistvo supruge dobio psihijatrijsko lečenje

Novosađanin za ubistvo supruge dobio psihijatrijsko lečenje

0
Judges Gavel And Scale Of Justice On The Black Table

Novosađanin Aleksandar K. (44) osuđen je na obavezno psihijatrijsko lečenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi zbog ubistva supruge Daniele Kusturić (43) u stanu na Grbavici 2014. godine. Prvostepena presuda doneta je 24. oktobra prošle godine u postupku zatvorenom za javnost, a zatim je postala i pravnosnažna, saopšteno je u Višem sudu.

Glavni pretres, otvoren u maju pretprošle godine povodom ubistva Daniele Kusturić počinjenog krajem avgusta 2014. godine u stanu na Grbavici, bio je više puta odlagan zbog čekanja na nalaze timova sudskih veštaka neuropsihijatrijske i psihološke struke. Među njima su bili i oni koji su dali oprečne nalaze. Specijalna zatvorska bolnica u Beogradu izveštačila je da je okrivljeni bio neuračunljiv u trenutku izvršenja dela, dok je tim iz Novog Sada mišljenja da je bio uračunljiv, pa se od samog početka uzimalo u obzir obavezno psihijatrijsko lečenje.

Aleksandar K. se teretio da je 28. avgusta 2014. godine ujutro usmrtio suprugu Danielu Kusturić. Policija je zatekla krvav ženski leš u stanu na prvom spratu u Ulici Miše Dimitrijevića nakon što je Danielin suprug javio policiji za “zadesnu smrt”, koju nije znao da objasni. Navodno, Aleksandar je pozvao policiju i rekao da je, kada se probudio, ugledao u krevetu pored sebe svoju mrtvu ženu. U sobi gde je pronađeno beživotno telo, pronađena je i satara, a u drugoj prostoriji je bila petogodišnja ćerka bračnog para, koja je takom incidenta spavala.

Žrtva i osumnjičeni su rodom iz Crvenke, a u Novom Sadu su živeli poslednjih sedam godina.

Autor: Dnevnik