Početna Crna hronika Novosađaninu prepolovljena kazna za fatalnu tuču na svadbi

Novosađaninu prepolovljena kazna za fatalnu tuču na svadbi

0

Novosađanin Miloš J. (40) osuđen je na pet godina zatvora za smrtni ishod Dragana Glamočića (38) nakon tuče na svadbi u Čurugu u maju 2014. godine. U pitanju je ponovljeno suđenje, jer je u prvom postupku bio osuđen na 10 godina za krivično delo ubistvo, ali je zbog prekvalifikacije dela sada prepolovljena kazna, piše “Dnevnik”. Ovoga puta veće je prihvatilo predlog branioca okrivljenog i delo kvalifikovalo kao teške telesne povrede sa smrtnim ishodom. Njemu će se u kaznu od pet godina zatvora uračunati i 17 meseci koje je ranije proveo u pritvoru.

Branilac optuženog Milan Latinović je juče u završnoj reči napomenuo da je njegov branjenik udario Glamočića, sticajem okolnosti, na veoma specifično mesto u predelu nosa i naglasio da je udarac završio par milimetara levo ili desno ne bi došlo do smrnog ishoda.

Predsednica veća sudija Slobodanka Gutović je, obrazlažući drugostepenu presudu, kazala da je pri većanju uzeta u obzir smanjena uračunljivost okrivljenog u momentu izvršenja dela, činjenica da okrivljeni do sada nije osuđivan kao i njegovo iskreno kajanje.

Sudski veštak dr Vladimir Pilija naveo je na jednom od prethodnih ročišta da je smrtonosan bio jedan udarac koji je Dragan primio u gornju trećinu nosa, koji je uzrokovao lom kostiju u dubini nosne duplje, čiji su se delovi dalje zabili u moždano tkivo. On je napomenuo da je reč o veoma retkim povredama, kakve je video u dosadašnjem radu samo u dva slučaja.

Autor: Dnevnik