Početna Crna hronika Novosadski sud danas očekuje zahtev za izručenje Sefića

Novosadski sud danas očekuje zahtev za izručenje Sefića

Sanjin_Sefic

Viši sud u Novom Sadu danas očekuje dokumentaciju iz BiH upućenu Ministarstvu pravde Srbije za izručenje Sanjina Sefića, osumnjičenog za ubistvo studentkinja Edite Malkoč i Selme Agić u saobraćajnoj nesreći prošlog ponedjeljka u Sarajevu.

Portparolka novosadskog Višeg suda Ivana Karapandžić, kaže da je moguće da zahtev za izručenje Sefića danas stigne u taj sud.

– Sad zavisi koliko će još sudija za prethodni postupak imati radnji da on obavi, da li ima potrebe da se izvrše još neke pripremne radnje ili je već sve to urađeno. Naredni korak je da sudija za prethodni postupak predmet dostavi Vanraspravnom veću Višeg suda, jer je Veće organ koji donosi odluku o tome da li postoje pretpostavke za izručenje – kazala je Karapandžić.

Sanjin Sefić uhapšen je u sredu uveče u Novom Sadu i trenutno je u ekstradicionom pritvoru. On može biti izručen BiH po skraćenoj proceduri, pod uslovom da pristane na izručenje, ili da bude izručen po postupku redovne ekstradicije, koja podrazumeva više dokumentacije i dokaza da je on počinio krivično delo, koje treba dostaviti vlastima Srbije.

Izvor: 021