Početna Crna hronika Obijene prostorije Tozine škole na Detelinari, istraga u toku

Obijene prostorije Tozine škole na Detelinari, istraga u toku

0

Nepoznati počinioci obili su deo prostorija Osnovne škole “Svetozar Marković Toza” na Detelinari tokom praznika, što škola nije otkrila sve do ponedeljka, 9. januara ujutru.

Policija je na poziv direktora škole obavila uviđaj, a konstatovano je da ništa od školske imovine nije ukradeno. Sama provala bila je u delu fiskulturne sale, u svlačionicama.

Kako se nezvanično saznaje, lučaj se vodi kao teška krađa u pokušaju.

Iako ništa od imovine koja pripada ovoj osnovnoj školi nije ukradeno, sportski klub “Wild Dogs” iz Novog Sada, koji se bavi američkim fudbalom i koristi svlačionicu ove škole, na svojoj Fejsbuk stranici je objavio da im je ukradena vredna oprema u vidu lopti, dresova, kopački i čunjeva.

“Mi smo, može se reći, prošli dobro jer kod nas nisu palili ništa, u susednoj svlačionici jesu. Počiniocima želimo da poručimo da su bruka i sramota za naš grad. Stvari koje ste ukrali nek su vam proste, ne želimo nikome zlo nikada, ali želimo da znate da ste nam ovim ozbiljno ugrozili trenažni proces. Lopte za američki fudbal je u Srbiji teško nabaviti i skupe su, a bez njih ne možemo da treniramo”, navodi se, između ostalog, u ovom postu na Fejsbuku.

Međutim, klub krađu ove opreme nije prijavio policiji, niti postoji proces koji se tiče navodnog požara u prostorijama škole.

Zvaničnici škole nisu se odazvali na poziv za izjavu.

Dalja istraga je u toku.

Izvor: 021.rs
Foto: 021.rs