Početna Crna hronika Odbačena optužnica za ubistvo dvogodišnjeg deteta kvadom

Odbačena optužnica za ubistvo dvogodišnjeg deteta kvadom

0

Vozač “kvada” Igor Brać (35) iz Radičevića nije kriv za prošlogodišnju saobraćajnu nesreću u tom mestu, u kojoj je poginuo njegov dvogodišnji sugrađanin Filip Vojinović.

Tako je, nakon sprovedene istrage, odlučilo Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju, koje je, odbacilo krivičnu prijavu. Porodica tragično nastradalog dečaka nije uložila prigovor na ovu odluku tužilaštva.

Da Brać nije odgovoran za saobraćajnu nesreću, i da u njegovim radnjama nema elemenata krivičnog dela, kako se saznaje u bečejskom tužilaštvu, utvrđeno je istragom, tokom koje su urađena i dva saobraćajna veštačenja. Već prvi nalaz stručnjaka saobraćajne struke je pokazao da vozač “kvada” nije imao tehničkih mogućnosti da izbegne dete, koje je iznenada skrenulo u njegovu stranu.

– Vozač se kretao brzinom od 30 kilometara na sat i nije imao mogućnost da reaguje kada je dete prešlo na njegovu stranu – navode u bečejskom tužilaštvu.

To je pokazalo prvo saobraćajno veštačenje, a taj nalaz je potvrdilo i drugo, kontrolno koje su uradili stručnjaci sa Saobraćajnog fakulteta u Novom Sadu.

Nesreća u kojoj je poginuo dvogodišnjak dogodila se 9. juna 2020. godine oko 20 sati u blizini seoske škole, kada se mladi bračni par Vojinović, Saša i Marina, sa svojim sinovima Nikolom (4) i dve godine mlađim Filipom, vraćao kući, posle posete rođacima u susednoj ulici.

Porodica se kretala desnom stranom puta kada je “kvad” pokušao da ih pretekne. Navodno, dvogodišnjak je iznenada triciklom skrenuo ulevo i nije bilo šanse da izbegne smrtonosni susret sa vozilom, kojim je upravljao Brać.

Mladić nije imao dozvolu za “kvad”, a inače je invalid od sedme godine. Prema pričama meštana, on je požrtvovan, vredan i omiljen, i isticao se u radu sa decom.

Izvor: Srbija danas
Foto: Pixabay