Početna Crna hronika Odložen glavni pretres kriminalnoj grupi za trgovinu droge u Novom Sadu

Odložen glavni pretres kriminalnoj grupi za trgovinu droge u Novom Sadu

0

U novosadskom Višem sudu danas je nastavljen glavni pretres okrivljenima za trgovinu narkoticima.

Na današnjem glavnom pretresu preslušan je deo transkripata razgovora između okrivljenih, nakon čega je predsednik veća, sudija Vidoje Mitrić, odredio kratku pauzu kako bi advokati imali priliku da se konsultuju sa svojim branjenicima oko izjašnjavanja o transkriptima razgovora.

Branilac okrivljenih Lalušića, advokat Dušan Vasović, predložio je odlaganje glavnog pretresa kako bi advokati zajedno sa svojim branjenicima preslušali preostale razgovore, te kako bi se okrivljeni o njima izjasnili na narednom ročištu.

Sudsko veće je prihvatilo predlog, a naredna ročišta zakazana su za 6. oktobar, 14. oktobar i 26. oktobar tekuće godine.

Podsetimo, okrivljenim Lalušićima na teret se stavlja da su bili organizatori kriminalne grupe i imali svoju grupu dilera koja je za njih trajno ili privremeno radila prodajući drogu.

Pored Mladena Lalušića i njegove supruge Jelene, optuženi su i Dragan Milošević, Dragoljub Mušović, Nenad Živojinov i Vladimir Blašković koji su lišeni slobode u velikoj policijskoj akciji 2018. godine kada je zaplenjeno oko 20 kilograma narkotika, deset ručnih bombi, lovačka puška, kao i oprema za uzgajanje marihuane u veštačkim uslovima.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay