Početna Crna hronika Odložen kraj suđenja za pokušaj ubistva u Silbaškom kafiću

Odložen kraj suđenja za pokušaj ubistva u Silbaškom kafiću

0

U Višem sudu u Novom Sadu juče je održan glavni pretres protiv Milana i Momčila Aćimovića okrivljenih za pokušaj ubistva Miljana B. i Živka L. Ispred jednog lokala u Silbašu 2015. godine.

Na jučerašnjem ročištu saslušan je svedok Živko L. koji je ostao pri ranije datom iskazu, a predsednik većam sudija Srđan Savić, odbio je dokazne predloge odbrane da se iz policije pribave informacije o ostalim krivičnim delima u kojima su okrivljeni učestvovali, da se pribave telefonski listinzi okrivljenih i da se izvrši rekonstrukcija samog kritičnog događaja.

Zbog lošeg stanja oštećenih svedoka njihove izjave su pročitane, a i odbrana i tužilaštvo bili su saglasni da nema potrebe pregledati video materijale budući da su oni pregledani u prethodnom postupku.

Naredno ročište zakazano je za 28. jul tekuće godine, kada se očekuje iznošenje završnih reči.

Podsetimo, pokušaj ubistva se dogodio 2015. godine, u jednom silbaškom lokalu. Momčilo Aćimović se tereti da je, mačetom dugom oko pola metra, pokušao da liši života meštanina Živka L., a njegov otac, Milan Aćimović da je metalnom šipkom teško povredio Miljana B., koji je od zadobijenih povreda gotovo oslepeo.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay