Početna Crna hronika Odložen pretres Buhi za ubistvo Vojislava Škrbića u “Gondoli”

Odložen pretres Buhi za ubistvo Vojislava Škrbića u “Gondoli”

0

U novosadskom Višem sudu juče je odložen ponovljeni dokazni postupak, koji je počeo krajem pretprošle godine, protiv Miloša Buhe (49), osuđenog za saučesništvo u ubistvu Vojislava Škrbića 2014. godine u restoranu “Gondola” u centru Novog Sada.

Kako piše “Dnevnik”, razlog za otkazivanje ročišta su zdravstvene tegobe okrivljenog, koji se nalazi u pritvoru. Кrajem prošle godine branilac Gvozden Grgur predložio je dopunsko veštačenje tima sudkih veštaka iz oblasti psihijatrije i psihologije.

Na pripremnom ročištu u martu ove godine optuženi je, nezvanično, ostao pri svojoj odbrani iznetoj u sudu. Okrivljeni je tvrdio da je tog dana mnogo pio, jer je saznao da mu je supruga trudna, negirajući da je svojim telom štitio Dušana Buhu, koji je okrivljen da je ubio Škrbića hicima iz pištolja.

Nastavak suđenja, nova predsednica veća sudija Nataša Vojnović zakazala je za 8. septembar.

Vojislav Škrbić ubijen je 2014. godine, u restoranu Gondola, kod Dunavskog parka. Dušan Buha je okrivljen da je ubio Škrbića hicima iz pištolja, a Miloš mu je navodno pomogao tako što je prvi u lokalu prišao Škrbiću i počeo sa njim da razgovara, nakon čega ga je Dušan upucao. Miloš i Dušan Buha nisu u srodstvu, ali dele isto prezime.

Dušan Buha je osuđen na 18 godina, a Miloš na 17. Uhapšen je 2017. godine, a na prehodnom velikom veću odazvalo se sedam svedoka, koji su većinom spominjali pijanstvo okrivljenog pre činjenja dela i neposredno potom.

Vojislav Škrbić je bio osuđen za ubistvo Branislava Jelačića i za pokušaj ubistva Dragana Vojnovića. Prema podacima iz Bele knjige kriminala MUP-a Srbije, Škrbić je bio označen kao jedan od glavnim dilera heroina u Vojvodini.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay