Početna Crna hronika Odloženo suđenje Babiću za prevaru sa stanovima

Odloženo suđenje Babiću za prevaru sa stanovima

0

U Višem sudu u Novom Sadu, ponovo zbog zdravstvenih tegoba okrivljenog, nije održan pretres i nastavak suđenja građevinskom investitoru optuženom da je prevario brojne kupce stanova, u koje se oni nisu uselili.

Okrivljeni, Sava Babić, nije prethodni put pristupio na ročište jer ga obezbeđenje nije pustilo nakon što mu je na ulazu izmerena visoka temperatura. Otkazana su tada i ročišta, kao i sada, koja su bila zaikazana za tri uzastopna dana, u nameri da se predmet star preko osam godina privede kraju.

Naredni termin za susret Babića sa sudskim većem zakazan je bio za 13. april, ali ovog puta samo u jednom terminu, da veću ne bi, po koji put, propalo više planiranih radnih dana, zbog ovog predmeta na uštrb drugih procesa, kao sada.

Podsetimo, optuženom se pripisuje da je oštetio više desetina kupaca placeva i stanova, uz duple prodaje na sedam lokacija u gradu. Na ovaj način on je počinio krivična dela prevare i zloupotrebe ovlašćenja u privredi.

Ovaj predmet je do sada zadužilo najmanje pet sudija. Optuženi se brani sa slobode od 2013. godine kada je pušten iz pritvora, a predmet bi po zakonu mogao da zastari za oko tri godine. Prema nezvaničnim saznanjima, okrivljenom se pripisuje da je prisvojio preko milion do milion i po evra, kao fizičko lice ili preko stambene zadruge.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay