Početna Crna hronika Odloženo suđenje mladiću za brutalno prebijanje devojke na Podbari

Odloženo suđenje mladiću za brutalno prebijanje devojke na Podbari

0

Suđenje za prebijanje devojke na Podbari odloženo je juče jer ni okrivljeni Đ. L, a ni oštećena nisu bili sposobni za suđenje.

Okrivljeni je rekao da se ne oseća dobro, a veštak je utvrdio da nije u stanju da prati postupak i iznese odbranu. Advokati odbrane predložili su da se sa suđenja isključi javnost jer smatraju da su mediji u do sad objavljenim tekstovima već osudili njihovog branjenika i zamerili što novinari nisu slikali pritvorenika kog su juče stražari okrenuli glavom prema zidu čekajući da ih pozovu u sudnicu. Navodno, trebalo je da fotografišu to “vređanje dostojanstva pritvorenika”, piše Dnevnik.

Oštećena nije došla na pretres, jer se nije osećala dobro i nije želela da bude u sudnici u kojoj je istovremeno i okrivljeni.

Podsetimo, Đ. L. je okrivljen da je u martu ove godine brutalno pretukao svoju tadašnju devojku u iznajmljenom stanu na Podbari. Njoj su tada konstatovani prelom rebara, nagnječenje grudnog koša, probušena plućna maramica, posekotine na telu i opekotine na rukama zbog čega je bila primljena na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Okrivljeni je priznao da je pretukao devojku, rekavši da je to uradio iz ljubomore. Optužnica protiv dvadesečetvorogodišnjaka je podignuta posle dvomesečne istrage.

On se tereti za nasilje u porodici, za šta je zaprećena kazna zatvora od dve do deset godina.

Sledeće ročište zakazano je za 16. januar naredne godine.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay