Početna Crna hronika Odloženo suđenje mladiću za brutalno prebijanje devojke na Podbari

Odloženo suđenje mladiću za brutalno prebijanje devojke na Podbari

Suđenje za prebijanje devojke na Podbari odloženo je juče jer ni okrivljeni Đ. L, a ni oštećena nisu bili sposobni za suđenje.

Okrivljeni je rekao da se ne oseća dobro, a veštak je utvrdio da nije u stanju da prati postupak i iznese odbranu. Advokati odbrane predložili su da se sa suđenja isključi javnost jer smatraju da su mediji u do sad objavljenim tekstovima već osudili njihovog branjenika i zamerili što novinari nisu slikali pritvorenika kog su juče stražari okrenuli glavom prema zidu čekajući da ih pozovu u sudnicu. Navodno, trebalo je da fotografišu to “vređanje dostojanstva pritvorenika”, piše Dnevnik.

Oštećena nije došla na pretres, jer se nije osećala dobro i nije želela da bude u sudnici u kojoj je istovremeno i okrivljeni.

Podsetimo, Đ. L. je okrivljen da je u martu ove godine brutalno pretukao svoju tadašnju devojku u iznajmljenom stanu na Podbari. Njoj su tada konstatovani prelom rebara, nagnječenje grudnog koša, probušena plućna maramica, posekotine na telu i opekotine na rukama zbog čega je bila primljena na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Okrivljeni je priznao da je pretukao devojku, rekavši da je to uradio iz ljubomore. Optužnica protiv dvadesečetvorogodišnjaka je podignuta posle dvomesečne istrage.

On se tereti za nasilje u porodici, za šta je zaprećena kazna zatvora od dve do deset godina.

Sledeće ročište zakazano je za 16. januar naredne godine.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay