Početna Crna hronika Odloženo suđenje Novosađaninu za seksualno zlostavljanje devojčice

Odloženo suđenje Novosađaninu za seksualno zlostavljanje devojčice

0

Nastavak suđenja N. P. (50) iz Novog Sada, optuženom za nedozvoljene polne radnje i produženo krivično delo polno uznemiravanje osmogodišnje devojčice, odloženo je za sutra.

Kako Dnevnik saznaje, jučerašnji glavni pretres prekinut je pošto je odbrana optuženog tražila da on bude pušten iz pritvora i da mu se dozvoli da se u daljem postupku brani sa slobode.

O zahtevu odbrane, vanpretreseno veće bi trebalo da odluči do sutra, 26. maja, za kada je zakazan nastavak suđenja, na kojem bi trebalo da budu saslušani preostali svedoci i sudski veštaci.

U dosadašnjem postupku saslušani su neki od svedoka, a šta su ispričali, zbog zaštite maloletne žrtve, ostaće nepoznato.

Njega je novosadska policija uhapsila u septembru 2020. zbog sumnje da je neprimereno dodirivao osmogodišnju devojčicu iz komšiluka, inače vršnjakinju i drugaricu svog sina.

Dve porodice su bile dobri prijatelji, a slučaj su prijavili roditelji devojčice, kada je osmogodišnjakinja rekla svojoj majci da ne želi više da ide u porodicu u koju je rado odlazila i gde je volela da prespava. Devojčica je ispričala da je “čika N” neprimereno dodirivao po telu i da se to prethodnih meseci dogodilo u tri navrata.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay