Početna Crna hronika Odloženo suđenje za pokušaj ubistva novosadskog inspektora

Odloženo suđenje za pokušaj ubistva novosadskog inspektora

0

U Višem sudu u Novom Sadu odloženo je suđenje Dimitriju Stankoviću, okrivljenom za pokušaj ubistva novosadskog inspektora u oktobru 2020. godine.

Na početku glavnog pretresa okrivljeni je otkazao punomoć dosadašnjem braniocu Momčilu Mitreskom, nakon čega se saglasio se da mu sud odredi branioca po službenoj dužnosti.

Predsednica velikog veća sudija Ivana Josifović zakazala je naredno ročište za 12. januar 2024. godine kako bi novi branilac mogao da se upozna sa predmetom.

Podsetimo, prema navodima optužnice koju zastupa Viša javna tužiteljka Biljana Silađi, okrivljenom se stavlja na teret da je 21. oktobra 2020. godine u Novom Sadu, u Ulici Save Đisalova, sa 11 uboda nožem pokušao da liši života novosasdkog inspektora Uroša Nikića koji je, iako van dužnosti, pokušao da ga spreči da izvrši krivično delo. Takođe, okrivljeni se tereti i za nedozvoljeno posedovanje oružja, neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila i krađu. Nakon pokušaja ubistva oteo je od ranjenog inspektora torbicu sa službenim pištoljem i dokumentima, a kada su policajci došli kako bi pomogli ranjenom kolegi, ukrao je njihov automobil u kom se nalazla torbica sa 1500 evra i službena dokumenta i pištolj. Okrivljeni je nakon toga pokupio stvari i udaljio se sa lica mesta, ali brzom i efikasnom akcijom novosadske policije lociran je i uhapšen.

Autor: M. Ćirić
Foto: Ilustracija/Pixabay