Početna Crna hronika Okrivljeni za pucnjavu u Petrovaradinu ne priznaje krivicu

Okrivljeni za pucnjavu u Petrovaradinu ne priznaje krivicu

ThinkstockPhotos-126853999

Miloš Marić (31) iz Petrovaradina, osumnjičen za izazivanje opšte opasnosti i ilegalno držanje oružja, na početku procesa izjavio je da osporava optužnicu i da se ne oseća krivim.

Ne osećam se krivim. Razumeo sam optužnicu i osporavam je u celosti. Ne želim da iznesem svoju odbranu. I dalje ću se braniti ćutanjem. Takođe, svestan sam da na ovaj način otežavam prikupljanje dokaza u ovom postupku – rekao je Marić na jučerašnjem glavnom pretresu u novosadskom Osnovnom sudu.

Veće, kojem predsedava sudija Branislava Debeljački, juče je odbilo predlog ukidanje više puta produžavanog pritvora, u kojem je optuženi 14 meseci, odnosno njegovu zamenu u meru zabrane napušanja stana uz elektronski nadzor.

Okrivljenom Milošu Mariću stavlja se na teret krivično delo izazivanja opšte opasnosti u sticaju s krivičnim delom nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija, odnosno da je neovlašćeno držao vatreno oružje, municiju, delove i eksplozivne materije, te da je pucanjem iz vatrenog oružja u Petrovaradinu izazvao opasnost. Krivična prijava podneta je pod sumnjom da je lane, nekoliko noći u martu, u više navrata pucao u kuće na Bukovačkom putu i okolini.

Na meti pucnjava bilo je pet kuća i dva automobila. Hici su ispaljeni iz pištolja, a samo u jednom slučaju, u pucnjavi na kuću Borislava Maksića, korišćena je automatska puška. Pucano je na kuću u Ulici Tome Maretića 3, i na poslovni objekat s brojem 24 u istoj ulici. S tri metka je gađana i kuća Blagice Blažeski u Bukovačkom dolu 11. Gađana su i dva automobila “BMW” i džip u Livadskoj ulici. Policija je opkolila kuću na Bukovačkom putu 47, u kojoj Marić stanuje s ocem, majkom i bratom, a u akciji privođenja je učestvovao veliki broj policajaca i pripadnika Žandarmarije.

On je ranije bio specijalac u vojsci, a prilikom hapšenja policiji je rekao da većinu tih ljudi u čije je kuće i automobile pucao nije ni poznavao.

Bio sam ljubomoran na ljude oko sebe. Posmatrao sam komšije koje imaju kuće, voze dobra kola i imaju sve što im treba, a što bih i ja voleo da imam. Oni su se na brz način obogatili, a ja sa 30 godina to nisam mogao – rekao je tada Marić.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni, pronađeni su automatska puška, pištolj “tetejac”, dve bombe, municija različitog kalibra, detonatorska kapisla i sporogoreći štapin. Pretres kuće je, po svemu sudeći, obavljen na osnovu dojave komšije na čiju kuću je tri dana ranije ispaljeno 11 metaka, od kojih je pet završilo u sobi u kojoj su u tom trenutku bile njegova supruga i ćerka.

Okrivljeni Marić je po zanimanju auto-limar, ali je prethodnu godinu i po bio nezaposlen. Ranije je radio kao vozač u firmi koja se bavi proizvodnjom žice i eksera, ali je ostao bez posla. Ranije je bio osuđivan zbog saobraćajke.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 30. jun, kad se očekuje salušanje oštećenih i sudskih veštaka.

Izvor: Kurir; Dnevnik
Foto: Guliver/ThinkstockPhotos