Početna Crna hronika Optuženom za nasilje u porodici određen pritvor, prekršio meru zabrane prilaska detetu

Optuženom za nasilje u porodici određen pritvor, prekršio meru zabrane prilaska detetu

0

G. Č. priveden je zbog nasilja u porodici prema svom maloletnom sinu V. Č, saopštilo je Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Tužilaštvo navodi da je 18. januara, na osnovu prijave majke V. K. i zakonskog zastupnika maloletnog V. Č, naložilo zadržavanje osumnjičenog do 48 sati.

On je tog dana, pre podne, prekršio izrečene mere zaštite od nasilja.

Nakon što je osumnjičeni danas, 20. januara, priveden i saslušan u Osnovnom javnom tužilaštvu, tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda predložilo određivanje pritvora osumnjičenog G. Č. zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i uticaja na svedoke.

Osnovno javno tužilaštvo navodi i da će u skladu sa zakonom u daljem toku postupka sve dokazne radnje preduzimati hitno, dok će maloletnom detetu odrediti status posebno osetljivog svedoka.

Novosadsko tužilaštvo u saopštenju kaže i da je protiv G. Č. još 1. septembra 2020. godine podiglo optužnicu zbog krivičnog dela nasilje u porodici, zbog nanošenja teških telesnih povreda detetu, te da je taj krivični postupak i dalje toku pred Osnovnim sudom u Novom Sadu.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay