Početna Crna hronika Osamnaest godina zatvora za ubistvo novosadskog uličnog svirača

Osamnaest godina zatvora za ubistvo novosadskog uličnog svirača

0

U Višem sudu u Novom Sadu izrečena je presuda Žarku R. (21) iz Žablja, okrivljenom da je na svirep i podmukao način lišio života šezdesetjednogodišnjeg Novosađanina Kristijana Kostića Blekija, devetog februara tekuće godine u Novom Sadu u Kosovskoj ulici ispred broja 7a.

Okrivljenom je izrečena kazna zatvora u trajanju od 18 godina, koju je izreklo sudsko veće kojim predsedava sudija Sanja Perić, a vreme do sada provedeno u pritvoru uračunava se u kaznu. Takođe, okrivljeni je obavezan da plati odštetu ćerki pokojnog oštećenog u iznosu od milion dinara, kao i da snosi troškove postupka. Pritvor je produžen do upućivanja okrivljenog na izdržavanje kazne.

Podsetimo, ovaj zločin se dogodio 9. februara ove godine u 04.50h u Novom Sadu u Kosovskoj ulici ispred broja 7a, kada je okrivljeni uz pretnju oduzeo od oštećenog 390 dinara i sa više udaraca rukama i nogama u predelu glave i gornjeg dela tela lišio života pokojnog oštećenog Kristijana Kostića Blekija a potom dok je oštećeni ležao na zemlji bez znakova života urinirao mu po licu i pretresao ga, navodi se u optužnici koju zastupa zamenica Višeg javnog tužioca Jelena Stojaković Mustakas.

Autor: M. Ćirić
Foto: Printscreen