Početna Crna hronika Osmak drugu iz razreda pesnicom pocepao slezinu

Osmak drugu iz razreda pesnicom pocepao slezinu

0

decija_bolnica_nase

Učenik osmog razreda Osnovne škole “Vuk Karadžić”, D.L. (14), teško je povređen kad ga je u sredu, na malom odmoru, udario drug iz razreda. S.Ć. ga je udario pesnicom u stomak, zbog čega je D.L. pozlilo i hitno je prevezen u bolnicu, gde je utvrđeno da mu je povređena slezina. Od tada je smešten na odeljenje intenzivne nege i još se ne zna da li će morati da bude operisan.

Iz škole su obavestili roditelje i policiju, koja će utvrditi šta se dogodilo i da li je između učenika zaista došlo do tuče ili je reč o grubljoj dečjoj igri. Majka D.L, ističući da ne želi nikoga da okrivljuje, kaže da je sina, kada su je pozvali iz škole, zatekla u vrlo lošem stanju. Dečak nije mogao da hoda, gubio je svest.
– Sve je počelo iz igre – kaže dečakova majka. – Njih dvojica su prethodno na času jedan drugom udarali čvegere, a kada su izašli na odmor, moj sin je tog dečaka, valjda, odgurnuo, a ovaj mu uzvratio pesnicom u stomak. Moj sin je posle toga jeo, ali mu je desetak minuta kasnije pozlilo.

Dečaku je bilo muka, jako ga je boleo stomak, povraćao je, gubio svest i nije mogao da hoda. – U školi su, zaista, svi brzo reagovali, na čemu sam im zahvalna, posebno čoveku koji je sina nosio, jer nije mogao da korača – kaže majka ovog osmaka, koji trenira fudbal i odbojku.

Direktorka škole, Zorica Zeljković, navodi da su preduzete sve mere da se slučaj do kraja istraži. Pokrenut je disciplinski postupak i tek kada se završi protiv drugog đaka će biti preduzete odgovarajuće mere. O ovom slučaju su ispitani i ostali đaci.

U OŠ “Vuk Karadžić” i oko nje postoji video-nadzor. Na osnovu onoga što se vidi na snimcima, kako nezvanično saznaju Novosti, ne može se zaključiti da je reč o tuči dvojice učenika. Dnevnik prenosi da je za ponedeljak zakazan roditeljski sastanak, kojem će prisustvovati i učenici. Istovremeno, od ponedeljka će u školi biti pojačane mere bezbednosti, što podrazumeva intenzivnija dežurstva nastavnika.

Autor: Novosti, Dnevnik