Početna Crna hronika Osumnjičeni za pokušaj ubistva na Detelinari tvrdi da je oštećeni sam sebe...

Osumnjičeni za pokušaj ubistva na Detelinari tvrdi da je oštećeni sam sebe namerno povredio

0

U Višem sudu u Novom Sadu danas je nastavljen glavni pretres Damiru Vlahoviću (37) iz Novog Sada osumnjičenom za pokušaj ubistva u martu prošle godine.

Okrivljeni se sumnjiči da je 3. marta 2019. godine, dva sata iza ponoći, kuhinjskim nožem napao mladića u Ulici Svetislava Kasapinovića 17 nanevši mu pritom ubodnu ranu.

Optuženi se trenuntno tereti za pokušaj ubistva, tako što je naneo ubodnu ranu oštećenom Ivanu Bojiću (40). Dopunskim veštačenjem treba da se utvrdi da li je smrt oštećenog posledica ranjavanja, s obzirom na to da je prošlo više od devet meseci od pomenutog događaja. Kako saznajemo, nalaz i mišljenje stručnjaka za sudsku medicinu čekaće se verovatno do polovine jula, kada će se nastaviti glavni pretres pred većem kojim predsedava sudija Vidoje Mitrić.

Okrivljeni koji se brani sa slobode priznao je krivično delo koje mu se stavlja na teret. On je ispričao da je oštećeni po njegovom mišljenju bio ljubomoran na njega jer se u mnogome oslobodio narkomanske zavisnosti, i takođe, ima i devojku, dok je ovaj ostao u “kandžama” narkomanije.

On je, takođe, rekao da je na njega oštećeni prvi krenuo nožem, ali da je on uspeo da uhvati sečivo noža, ali da je prilikom “otimanja” u tom komešanju oštećeni sam sebe ubo. Kako je saopšteno, oštećeni se, inače, nalazio u dubokoj depresiji nakon što mu je simpatija preminula, a imao je problema i sa neplaćenim dugovima nastalim usled korišćenja droge.

Okrivljeni je opisao da se našao u šoku i velikom strahu kada je Ivan sa nožem u rukama krenuo ka njemu, i da je instiktivno izbegao ubod oborio ga preko noge, prilikom čega se oštećeni povredio. “Moje mišljenje je da je oštećeni imao nameru da sam sebe povredi”, izjavio je danas okrivljeni Damir Vlahović.

Sestra od tetke oštećenog, Dušanka K. prilikom današnjeg svedočenja rekla je da je njen brat bio lepo vaspitan i da ljudi nikada ne bi rekli da je imao problema sa bolestima zavisnosti, jer je, bez obzira na sve, u stan primao ljude sa raznim problemima, pa čak i one koji su mu dugovali novac, pružajući im pritom besplatno utočište i razumevanje za njihove probleme.

Autor: M. Ćirić
Foto: Pixabay