Početna Crna hronika Osumnjičenom za trostruko ubistvo na Telepu mesec dana pritvora

Osumnjičenom za trostruko ubistvo na Telepu mesec dana pritvora

Goran Janković (37), osumnjičen za ubistvo supruge, tašte i tasta na Telepu, danas je saslušan u novosadskom tužilaštvu i određeno mu je do 30 dana pritvora.

Janković se tereti za krivično delo teško ubistvo i preti mu do 40 godina robije.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu saopštilo je da je pokrenulo istragu protiv osumnjičenog Janković Gorana iz Novog Sada.

“Osumnjičeni, kome je određeno zadržavanje do 48 sati od strane policije, u zakonskom roku doveden u prostorije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, gde ga je javni tužilac saslušao u prisustvu branioca koji mu je postavljen po službenoj dužnosti. Nakon saslušanja, javni tužilac je podneo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu predlog za određivanje pritvora do 30 dana, odnosno zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke, ponavljanja dela i uznemirenja javnosti, koji je osumnjičenom i određen”, navelo je Više javno tužilaštvo.

Goran Janković je osumnjičen da je prošlog petka ujutro ubio suprugu Mirjanu, taštu Nadu i tasta Branislava Pajića udarajući ih macolom u njihovoj porodičnoj kući na Telepu.

Nakon trodnevne policijske potrage, uhapšen je u ponedeljak na Ribarcu, gde se sve vreme krio. Uhapšen na jednom brodu na Dunavu, a kod njega je navodno pronađen i nož. Prilikom hapšenja nije pružao otpor.

Janković je novosadskoj policiji nakon hapšenja priznao zločin, navodeći da je bio iznerviran što ga je žena 11. maja prijavila za nasilje u porodici.

Izvor: 021
Foto: Pixabay