Početna Crna hronika Otkriveno kome pripada kostur pronađen na Petrovaradinu

Otkriveno kome pripada kostur pronađen na Petrovaradinu

Ljudske kosti, lobanja i deo skeleta koji su pronađeni u zapadnom delu Petrovaradina najverovatnije pripadaju starici Lj. S. (66), koja je 20. jula prošle godine nestala iz jednog staračkog doma smeštenog u tom naselju.

Kostur sa raspadnutim delovima odeće, pored kog su stajale patike, slučajno je našao meštanin Petrovaradina dok je šetao psa. Kosti su prebačene u Zavod za sudsku medicinu na veštačenje, kako bi se utvrdio identitet osobe čiji su ostaci.

Vlasnik psa je u ponedeljak, 4. marta, oko 17 sati, u zapadnom delu Petrovaradinske tvrđave našao ljudske kosti i lobanju, dok je ostatak skeleta bio prekriven sasušenim granjem. On je odmah obavestio policiju, koja je iste večeri, oko 22 sata, obavila uviđaj. Sumnja se da ostaci pripadaju starici LJ. S. (66) čiji je nestanak prijavljen 20. jula prošle godine iz jednog staračkog doma u Petrovaradinu.

“Dok je šetao psa, prolazniku se od lobanje učinilo da je staro đule. Kada je pas počeo da je njuška, prišao je bliže i uverio se da je ljudska lobanja. Odmah je pozvao policiju i objasnio im gde je pronašao ljudski kostur. Pojedini delovi skeleta bili su prekriveni žbunjem, što ukazuje da je neko želeo da sakrije leš. Muškarac koji je pronašao skelet policajcima je objasnio da tuda često šeta psa, jer voli da istražuje po tvrđavi “, navodi izvor upućen u događaj.

Posle uviđaja policije, kosti su prenete u Zavod za sudsku medicinu, na veštačenje i tada je utvrđen identitet osobe čiji su ostaci.

Izvor: SrbijaDanas
Foto: Pixabay