Početna Crna hronika Pijani “revolveraš” iz Stepanovićeva pištolj ukrao iz kuće u Novom Sadu

Pijani “revolveraš” iz Stepanovićeva pištolj ukrao iz kuće u Novom Sadu

ThinkstockPhotos Oruzje
A. A. (33) iz Kosovske Mitrovice uhapšen je juče zbog provale i krađe u Novom Sadu, kao i zbog pucnjave u Stepanovićevu.

Osumnjičeni je prvo provalio u jednu kuću u Novom Sadu odakle je ukrao dva ručna sata i pištolj “zastava”, iz kojeg je nakon toga u Stepanovićevu, ispalio više hitaca. Kod njega su pronađeni satovi i pištolj.

U vidno alkoholisanom stanju, on je sinoć oko 18:30 časova na Železničkoj stanici u Stepanovićevu ispalio hitac iz pištolja, koji srećom nikoga nije povredio. To se dogodilo nakon što je izbačen iz voza koji je saobraćao iz Novog Sada prema Vrbasu.

Nepoznati je bio u tom vozu, i na insistiranje putnika, koje je uznemiravao, kondukter ga je udaljio iz voza na stanici u Stepanovićevu, koja je desetak metara udaljena od školske zgrade – ispričao je jedan od meštana, koji je pozvao policiju.

Po izlasku iz voza, nepoznati je pucao nedaleko od škole i sportske hale, u kojoj je bilo dece iz džudo kluba, koja su se pripremala za trening.

Policija je kasnije privela muškarca, a pronađen je i pištolj, koji je posle ispaljenog hica bacio.

Prethodno je sa Železničke stanice krenuo prema autobuskoj stanici i navodno je nekim meštanima koje je sreo, nudio da proda oružje.

A. A. je određeno zadržavanje do 48 časova, i biće priveden sudiji za prethodni postupak.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija – Guliver / ThinkstockPhotos