Početna Crna hronika Pikaso osuđen na 15 godina zatvora zbog pokušaja ubistva u Kliničkom centru...

Pikaso osuđen na 15 godina zatvora zbog pokušaja ubistva u Kliničkom centru Vojvodine

0

Dušan Murgaški zvani Pikaso (60) osuđen je na 15 godina zatvora zbog pokušaja ubistva u Kliničkom centru Vojvodine, nanošenja teških povreda i ugrožavanja sigurnosti.

Viši sud u Novom Sadu osudio ga je prvostepeno na jedinstvenu kaznu jer je u februaru 2019. napao rođaka sa kojim je prethodno pio alkohol i pretio da će ga ubiti, a dan kasnije, posle trežnjenja u Urgentnom centru, sa 1,15 promila alkohola u krvi, nožem je nasrnuo na servirku na obližnjoj Klinici za rehabilitaciju.

Prilikom izricanja presude, predsedavajući sudija Vidoje Mitrić naveo je da je uzeto u obzir i da je Murgaški višestruki povratnik i da je dela počinio samo nekoliko meseci nakon izlaska iz zatvora.

Odlukom suda, on je za pokušaj ubistva osuđen na 12 godina zatvora, za nanošenje teških povreda tri godine, a za ugrožavanje sigurnosti šest meseci, što je pretvoreno u jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora. Sud je odlučio i da mu bude produžen pritvor.

Pomenimo i da je suđenje bilo kratko i da je počelo u decembru, uz dva pretresa.

Murgaški je do sada osam puta osuđivan za razna krivična dela, od čega više puta za ona sa elementima nasilja, kao što je silovanje i da je veći deo života proveo u zatvoru. Ukupno je u zatvorima do sada bio 38 godina.

Izvor: 021
Foto: Ilustrcija