Početna Crna hronika Počelo suđenje KCV-a i novosadskog penzionera koji je proglašen mrtvim

Počelo suđenje KCV-a i novosadskog penzionera koji je proglašen mrtvim

Novosađanin Đorđe Milošević tužio je Klinički centar Vojvodine zbog toga što je ta zdravstvena ustanova izdala potvrdu da je mrtav, a tim povodom u petak je u novosadskom Osnovnom sudu počelo suđenje.

– I danas se osećam loše zbog toga što me je Klinički centar Vojvodine 19. januara 2018. godine proglasio mrtvim. Tri meseca mi je bilo potrebno da dokažem da sam živ. Ostao sam bez svih ličnih dokumenata, nisam mogao kod lekara po lekove da odem, a račun u banci mi je bio blokiran, a srčani sam bolesnik sa tri bajpasa, i imam dijabetes – rekao je Milošević na početku suđenja, a prenose “Novosti”.

Penzioner Đorđe Milošević je tužio KCV jer smatra da su mu tom administrativnom greškom povredili ugled i čast.

– Ni do danas nije odgonetnuto ko je taj čovek koji je preminuo, a mene su proglasili mrtvim. U osamdesetoj godini su mi rekli da ne postojim. Bio sam u šoku, nisam mogao da verujem šta mi se dešava. U matičarskoj službi sam dobio i izvod iz matične knjige umrlih – kaže Milošević, pitajući ko je mogao na njegovo ime da bude sahranjen.

Objašnjavajući kako je saznao da se više ne vodi kao živ, Milošević je rekao da je sve “isplivalo” kada je želeo da registruje automobil i za taj posao angažovao agenciju. U matičarskoj službi je saznao da je u knjigu umrlih upisan na osnovu potvrde o smrti iz KCV. Prema Miloševićevim rečima, posle objavljivanja u medijima da je proglašen mrtvim, zvali su ga iz KCV.

– Muški glas mi je preko telefona rekao da je greška kod njih i pozvao me da dođem u KCV da primim njihovo izvinjenje. Mene interesuje koji je lekar potpisao da sam ja umro – kazao je Milošević.

Vlasnik angažovane agencije za registraciju vozila Nebojša Đurić, u svom svedočenju je potvrdio Miloševiću priču, navodeći da se i on sam našao u čudu, kada mu je po povratku iz policije, advokat koji za njegovu firmu obavlja registraciju vozila, saopštio da je klijent mrtav.

– Svašta mi je u tom momentu prošlo kroz glavu, jer sam i ja kao zastupnik firme bio doveden u nezgodnu situaciju. Pozvao sam Miloševića sutradan u kancelariju i saopštio koji je problem. Čovek se našao u čudu, menjao je boju u licu, bio je crven, pa beo, počeo je da drhti, bio je usplahiren, pitajući se kako je to moguće – kazao je Đurić.

Prema rečima zastupnika KCV, potvrda o smrti Đorđa Miloševića je izdata na osnovu informacije iz Centra za socijalni rad.

Povodom ovog slučaja, KCV je posle objavljivanja u medijima slučaja novosadskog penzionera saopštio da je u januaru te godine u toj zdravstvenoj ustanovi hospitalizovan pacijent istog pola, imena i prezimena, a bez dokumenata na osnovu kojih bi se utvrdio njegov identitet. Od nadležnih organa su, kako su izjavili, dobili podatke da je reč o Đorđu Miloševiću sa identifikacionim podacima o toj osobi (JMBG i adresa stanovanja).

Izvor: Novosti
Foto: Ilustracija/Pixabay